Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž sa mal pokúsiť znásilniť 60-ročnú ženu z Humenného. Hrozí mu až 25 rokov väzenia
Zdielať na

Muž sa mal pokúsiť znásilniť 60-ročnú ženu z Humenného. Hrozí mu až 25 rokov väzenia

HUMENNÉ / Ponúkla mu nocľah, namiesto vďaky sa ju pokúsil znásilniť. Kriminalisti vyšetrujú mimoriadne citlivý prípad. Obeťou totiž mala byť 60-ročná žena. Podľa polície ide o obzvlášť závažný zločin pokusu o znásilnenie.

Incident sa mal odohrať za dverami jedného z bytov na humenskom sídlisku. Dvaja muži sa podľa informácií TV JOJ vrátili zo zahraničia a prespali v byte, kde jeden z nich býva s mamou. Práve 60-ročná žena sa mala stať obeťou násilníka.

Keď sa o tom dozvedel syn údajne poškodenej ženy, všetko oznámil na polícii. "Vyšetrovateľ krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove vedie trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin znásilnenia," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Pokus o znásilnenie je v zásade chápaný ako samotný trestný čin znásilnenia, pretože tam je ten úmysel takýmto spôsobom konať," vysvetlila expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Ak páchateľa obvinia, za tento skutok sa z väzenia tak skoro von nedostane. "Nakoľko bol spáchaný v čase núdzového stavu. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 20 a ž 25 rokov," vyjadrila sa 

Podľa expertky na trestné právo je dokazovanie v prípade znásilnenia mimoriadne náročné. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a charakter plánovaných úkonov trestného konania, v tejto chvíli nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie najmä z dôvodu hrozby zmarenia vyšetrovania," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy