Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Manželia prišli o celoživotné úspory. Peniaze si schovali do pivnice a verili, že ich skrýšu nik nenájde
Zdielať na

Manželia prišli o celoživotné úspory. Peniaze si schovali do pivnice a verili, že ich skrýšu nik nenájde

BARDEJOV / O celoživotné úspory prišli starší manželia z Bardejova. Peniaze mali schované v pivnici. Domácemu pánovi sa táto skrýša zdala bezpečná, no presvedčil sa, že to tak vôbec nebolo. Spolu s manželkou šetrili dlhé roky.

Peniaze ukryl domáci pán do úzkeho priestoru v doske, ktorá slúžila ako polica v pivnici. Jedného dňa však zistil, že peniaze, ktoré si spolu s manželkou sporili, sú nenávratne preč. "Doposiaľ neznámy páchateľ prekonal uzamknuté vchodové dvere, kde z drevenej police vzal igelitové vrecúško, v ktorom bola finančná hotovosť," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Manželia, ktorí sú už na dôchodku, prišli o nemalú finančnú hotovosť. V pivnici mali odložené celoživotné úspory. Bolo to 15 tisíc eur. "To sa nedá 15 tisíc, ja ani neviem koľko to tie eura, jeho dôchodok, môj," vraví nešťastná pani Ľudmila. 

"Sme prehľadali či to niekde nespadlo, ale to nemohlo spadnúť, to bolo až ku stene," vysvetľuje domáci pán. Domácemu pánovi sa skrýša v polici zdala bezpečná. Aj keď teraz si to už nemyslí. O tom, kde presne odkladal našetrené peniaze, nevedela spočiatku ani jeho manželka. Pred časom mal peniaze uložené v banke, no neskôr si to rozmyslel.

"Načo budem dávať do banky, ja si schovám tak a budem mať kedy potrebujem," povedal Ľudovít. "Poškodeným bol v tomto prípade pán, ktorý nerozvážne uchoval peniaze na nesprávnom mieste," zhodnotila policajná hovorkyňa. "Ja som bol presvedčený, že to nikto nenájde," dodal ešte Ľudovít. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy