Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zamestnanci konkurenčných pohrebníctiev sa pobili. Stalo sa to pre telo zosnulej, ktorá mala Covid-19
Zdielať na

Zamestnanci konkurenčných pohrebníctiev sa pobili. Stalo sa to pre telo zosnulej, ktorá mala Covid-19

DOLNÝ KUBÍN / Dve konkurenčné dolnokubínske pohrebné služby sa pustili do seba. Traja pracovníci sa mali dostať do potýčky so zamestnancom konkurenčného pohrebníctva. Stalo sa to pre nebohú pani, ktorá mala diagnostikovaný Covid-19.

Všetko to začalo tak, že pohrebná služba si prišla na patológiu po telo zosnulej a zaviezla ho do svojho pohrebníctva. Ďalšia pohrebná služba prišla po to isté telo na patológiu, no zbytočne. "A telo tam jednoducho nebolo. Druhá pohrebná služba ho odviezla bez toho, aby to rodina vedela, lebo si boli u nás vybaviť pohreb," vyjadrila sa majiteľka pohrebnej služby Jana Fíniková.

Pohrebná služba, ktorá prišla ako prvá po nebohú, sa však bráni. Podľa nich boli s pozostalými telefonicky dohodnutí. "Že sa stretneme ráno a do tých čias my urobíme prevoz tela do pohrebníctva. Neboli sme upovedomení, že sa objednávka ruší, lebo aj ústna objednávka je pre nás objednávka," povedal majiteľ pohrebnej služby Roman Hagara. "Oni musia mať papier písomný súhlas rodiny, že na patológiu môžu ísť. Čakať na rodinu, kým nepodpíše nám to," ozrejmila Fíniková.

K fyzickej roztržke malo dôjsť práve pred dolnokubínskou patológiou, kde sa stretli obe pohrebné služby. "Dotyčný pracovník pohrebnej služby kričal, že sme zlodeji, únoscovia, že nás dajú k súdu. Nakoniec ma napadol úderom do hrudníka," povedal Hagara. "Prišli mládenci, šoféri a napadli ma slovne, prišiel majiteľ a napadol ma do oblasti tváre a kopanec do rozkroku," vyjadril sa pracovník pohrebnej služby. "My sme toho pracovníka nekopli, ja som ho razantne odstrčil nohou," bráni sa Hagara. 

Majiteľka pohrebnej služby už podala trestné oznámenie. "Trestné oznámenie je od zamestnanca pohrebnej služby pre podozrenie zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví. Tento mal byť napadnutý troma zamestnancami inej pohrebnej služby. Trestné oznámenie preverujeme," uviedla hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy