Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladíka obvinili z pokusu vraždy, otca niekoľkokrát dobodal nožom
Zdielať na

Mladíka obvinili z pokusu vraždy, otca niekoľkokrát dobodal nožom

VYŠNÁ KAMENICA / Ku krvavej potýčke medzi synom a otcom došlo v noci z piatka na sobotu vo Vyšnej Kamenici. Syn svojho otca bodol niekoľkokrát do brucha a hrude. Kedže sa tento skutok stal počas núdzového stavu a na chránenej osobe, trest bude prísnejší.

24-ročný muž vo Vyšnej Kamenici v jednom z rodinných domov sa mal pokúsiť zavraždiť svojho 46-ročného otca. Muža previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Syn mal svojho otca bodnúť v nočných hodinách po predchádzajúcej hádke viackrát kuchynským nožom do brucha a hrude. "Pacienta k nám priniesli s viacerými bodnými ranami, a preto musel byť operovaný. Momentálne je v stabilizovanom stave, pri vedomí a komunikuje," uviedla hovorkyňa UNLP Košice Ivana Vaněková.

Obvineného muža polícia zaistila a umiestnila do cely policajného zaistenia. "Krajský vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby a vyšetrovací spis s podnetom na väzobné stíhanie predložil prokurátorovi Krajskej prokuratúry v Košiciach," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Za to, že sa skutok stal na chránenej osobe - otcovi a v čase vyhláseného núdzového stavu, hrozí obvinenému mužovi prísnejší trest. "V prípade dokázania viny obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," dodala Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy