Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Video s väzňami rieši už NAKA. Ako sa mobil dostal za múry väznice je záhadou
Zdielať na
Krimi

VIDEO: Video s väzňami rieši už NAKA. Ako sa mobil dostal za múry väznice je záhadou

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Video spoza väzenských múrov, ktoré sa pred pár týždňami objavilo v prostredí sociálnych sietí, poriadne zamiešalo karty. To, ako sa mohol napríklad mobil dostať za mreže, začal najprv prešetrovať Zbor väzenskej a justičnej stráže. Zistené okolnosti prípad posunuli ďalej – a to rovno do rúk Národnej kriminálnej agentúry.

Po tom, ako sa video objavilo na webe, nebolo jasné, kedy a kde k natočeniu došlo. Ani to, ako sa mohlo záznamové zariadenia dostať za múry väznice. Jasne je však na ňom vidieť hlavných aktérov.  Zbor väzenskej a justičnej stráže začal okamžite vyšetrovanie. Zároveň prijal preventívno-bezpečnostné opatrenia. Mobilné telefóny či SIM karty totiž patria k predmetom, ktoré v rukách väznených osôb nemajú čo robiť. "K zhotoveniu videa došlo v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Košice," vyjadrila sa Monika Kacvinská, hovorkyňa ZVJS. 

Pri vyšetrovaní zistili, že video bolo natočené ešte v januári 2019. Čo bolo motívom toho, že sa na web dostalo teraz, jasné nie je. Faktom ale je, že Zbor väzenskej a justičnej stráže prípad odstúpil ďalej. Momentálne má vyšetrovanie v rukách Národná kriminálna agentúra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy