Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vyskúšal si rolu exekútora, no poriadne sa prerátal. Mladíkovi hrozí až 12-ročné väzenie
Zdielať na

Vyskúšal si rolu exekútora, no poriadne sa prerátal. Mladíkovi hrozí až 12-ročné väzenie

TRENČIANSKE TEPLICE / Až 12-ročné väzenie hrozí mladíkovi, ktorý sa svojským spôsobom vyrovnal so svojim dlžníkom. Podľa polície vtrhol k nemu domov, uštedril mu zopár rán a odniesol si jeho televízor.

30-ročného Ľuboša z Vranova nad Topľou zatkli trenčianski policajti po tom, ako sa zhostil role samozvaného exekútora. "Muž mal vo večerných hodinách v Trenčianskych Tepliciach vykopnúť vchodové dvere bytu a pod hrozbou násilia mal požadovať od poškodeného vrátenie 40 €," priblížila policajná hovorkyňa Danka Adámiková. 

Po tom, ako napadnutý muž povedal, že peniaze nemá, utŕžil od útočníka zopár úderov pastami. To však nebolo z Ľubošovej strany všetko. Keď nedostal dlžnú sumu, začal v byte hľadať, čo by si so sebou odniesol."Následne mal fyzicky napadnúť ďalšiu osobu nachádzajúcu sa v byte. Muž mal napokon odísť z bytu s televízorom, čím spôsobil poškodenému predbežnú škodu vo výške 450 €," doplnila Adámiková. 

Vykopnuté dvere, bitka a ukradnutý televízor. Kým sa domáci spamätali, páchateľ z bytu ušiel. Netrvalo však dlho a policajti ho vypátrali. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie 30-ročnému mužovi z Vranova nad Topľou za zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody," uviedla Adámiková. 

Ľuboš si tak poriadne zavaril. Za to, akým spôsobom sa vysporiadal s dlžníkom pre 40 eur, mu teraz hrozí dlhoročný trest odňatia slobody, a to od 7 do 12 rokov. Navyše, na súdny proces si zrejme bude musieť počkať za mrežami. "Pre dôvodnú obavu, že by obvinený na slobode pokračoval v trestnej činnosti, rozhodol sudca o jeho vzatí do väzby,“ vysvetlil hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. 

Rozhodnutie ešte nie je právoplatne, pretože obhajca obvineného proti vzatiu do väzby podal sťažnosť.

Pred 9 rokmi policajtka s rodičmi zbila dvoch mladých ľudí. Na súde padol definitívny verdikt: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy