Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia riešila kuriózny prípad: Farár pozýval ľudí cez facebook na omšu
Zdielať na
Krimi

Polícia riešila kuriózny prípad: Farár pozýval ľudí cez facebook na omšu

Archívna reportáž

HLOHOVEC / Farár v jednej z obcí neďaleko Hlohovca pozýval ľudí, aby prišli na plánovanú hodovú omšu. Policajti ale zakročili ešte skôr, ako sa stihla uskutočniť.

Plánovaná omša sa mala konať v nedeľu o 4.00 ráno v jednej z obcí v Hlohovci. Kňaz oznam zverejnil na svojej facebookovej stránke. "Zajtra, v nedeľu v kostole o 4.00 budem slúžiť hodovú svätú omšu za všetkých dobrodincov a po nej o 4.30 dám sväté prijímanie cez zakristiu veriacim môžte si zakúpiť kalendáre na rok 2021 aj prispieť na chod farnosti, vďaka."

Policajti po zverejnení výzvy navštívili ešte večer miestneho farára a požiadali ho, aby rešpektoval nariadenie vlády a aj odporúčanie cirkvi. Na veriacich apeloval aj miestny starosta, ktorý neodporúčal opúšťať obyvateľom obce svoje domovy. "Verejné slávenie bohoslužieb kvôli zákazu vychádzania pritom KBS pozastavila. Policajti si aj napriek prísľubu miesto nadránom preverili. Polícia žiada veriacich, aby najmä vo vlastnom záujme, z dôvodu ochrany vlastného zdravia, rešpektovali opatrenia vlády a podľa slov Mons. Stanislava Zvolenského "napomohli tak spoločnému dobru"," uviedla polícia SR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy