Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bratislavčan zrazil policajta. Z miesta sa snažil ujsť, mal totiž za ušami
Zdielať na

Bratislavčan zrazil policajta. Z miesta sa snažil ujsť, mal totiž za ušami

BRATISLAVA / Bratislavčan počas dňa narazil do policajného auta. Po náraze chcel z miesta nehody odísť, lebo si za volant sadol pod vplyvom alkoholu. Nafúkal viac než dve celé tri desatiny promile. Skončil v policajnej cele.

V piatok na tomto mieste odstavili policajti šoféra, ktorý porušil dopravné predpisy. Krátko na to do nich vrazilo ďalšie auto, v ktorom sedel opitý vodič. Dopravná nehoda sa stala na Štefánikovej ulici, pár metrov od Prezidentského paláca. Policajti so šoférom, ktorého odstavili, prejednávali priestupok. Na policajnom aute boli zapnuté majáky a blikal nápis stop. Ani tieto z diaľky viditeľné upozornenia nezabránili v tom, aby do nich narazil opitý muž.

"Vodič sa po náraze do služobného vozidla snažil z miesta ujsť, na výzvy policajtov, aby vypol motor nereagoval a s vozidlom sa hýbal smerom vzad, pričom javil známky požitia alkoholu," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Jeden z policajtov, ktorý stál pred policajným autom, skončil po náraze na zemi. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc údajne zrazenému chodcovi. Počas dopravnej nehody utrpel poranenia horných aj dolných končatín. Posádka ho ošetrila a transportovala do nemocnice. Ešte dodám, že počas prevozu bol pri vedomí a v stabilizovanom stave," potvrdila hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Keďže vodič na výzvy policajtov nereagoval, museli ho z auta vytiahnuť a nasadiť mu putá. Následne mu dali fúkať. Vzhľadom na výsledky môže vodič očakávať trest. Pravdepodobne určitý čas pobudne za mrežami. Nafúkal 2,17‰ alkoholu v dychu, po opakovanej dychová skúška 2,35‰. To znamená, že za volant si sadol krátko potom, ako vypil značné množstvo alkoholu.

"Policajti 43-ročnému Bratislavčanovi zadržali vodičský preukaz a pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov," dodala Slamková. 

Pozrite si archívnu reportáž o 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy