Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Na Okresnom súde v Malackách sa konalo pojednávanie o vzatí do väzby muža, ktorý podrezal taxikára
Zdielať na

Na Okresnom súde v Malackách sa konalo pojednávanie o vzatí do väzby muža, ktorý podrezal taxikára

MALACKY / Malackým policajtom sa podarilo zadržať muža, ktorý s nožom podrezal krk taxikára. Prokurátor dal návrh na vzatie do väzby. Dôvodom mali byť peniaze. Vďaka všímavým okoloidúcim a rýchlemu zásahu mestských policajtov sa taxikára podarilo zachrániť.

Obvinený 20-ročný Boris z Malaciek v skorých ranných hodinách zavolal taxislužbu, pretože sa chcel dostať z Bratislavy do obce Závod. Keďže nemal peniaze, taxikár ho odviezol do Malaciek k bankomatu. Dôvod útoku boli podľa obvineného peniaze. "Ľutujem to, ale nemieril som na krk, ako som ho porezal, chcel som do ramena, lebo som nemal na taxík a chcel som ujsť,"

Následne obvinený prenasledoval taxikára na parkovisku a zaútočil na neho po druhý krát. "Ja som nevidel, že má niečo na krku. My sme vystúpili obaja z auta a pozreli sa na seba, potom sme utekali každý iným smerom," dodal obvinený Boris. 

Obvinený odmieta, že bol pod vplyvom alkoholu. "Nebol a ja som mieril na rameno a nechcel som mu ublížiť," tvrdí obvinený Boris. 
 Od hovorkyne sme sa dozvedeli, že útočníka policajti zadržali až vo večerných hodinách a k útoku došlo v skorých ranných hodinách.
"Vzhľadom na časový odstup od skutku a zadržaním muža nie je možné zistiť, či bol v súčasnosti už obvinený v čase spáchania skutku bol pod vplyvom omamných látok," uviedla hovorkyňa KZ PZ v Bratislave Veronika Slamková. 

Sudca po asi polhodinovom konaní rozhodol, čo bude ďalej s obvinených. "Okresný súd Malacky vzal do väzby obvineného a to z dôvodov takzvanej preventívnej väzby, to je z dôvodnej obavy, žeby pokračoval v trestnej činnosti. Proti rozhodnutiu súdu nebola podaná sťažnosť, preto je rozhodnutie právoplatné," informuje hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy