Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia obvinila 20-ročného muža z Malaciek, ktorý namiesto platenia porezal taxikára
Zdielať na

Polícia obvinila 20-ročného muža z Malaciek, ktorý namiesto platenia porezal taxikára

BRATISLAVA / Polícia obvinila 20-ročného Borisa z Malaciek, ktorý porezal taxikára na krku a z miesta činu odišiel na taxíku. Za zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla mu hrozí odňatie slobody na štyri až desať rokov. Informovala polícia na sociálnej sieti.

K incidentu došlo v nedeľu krátko po tretej hodine ráno na jednej z čerpacích staníc v Bratislave. Muž mal osloviť taxikára, aby ho odviezol do Malaciek.

"Následne sa mal nechať odviezť do obce Závod, kde mal taxikárovi uviesť, že si ide do domu po peniaze, avšak sa vrátil do vozidla s tým, že peniaze nemá a musí si ich ísť vybrať do bankomatu. Preto taxikár zaviezol muža k bankomatu vo Veľkých Levároch, kde mu muž mal uviesť, že bankomat mu nezobral kartu, preto musia ísť k ďalšiemu do Malaciek," priblížila polícia na sociálnej sieti Facebook.


Obvinený mal porezať taxikára na prednej časti krku v čase, keď zastavil na parkovisku na Zámockej ulici v Malackách. Ako informovali policajti, poškodený taxikár mal z auta vystúpiť a z miesta utiecť. Na útek sa dal aj obvinený, no neskôr sa mal na miesto vrátiť a nasadnúť do naštartovaného taxíka. Vozidlo mal ale následne odstaviť v blízkej obci a odísť pešo domov.


Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň predložil spis prokurátorovi za účelom spracovania návrhu na jeho väzobné stíhanie. "V prípade preukázania viny mu za uvedené konanie hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," dodali policajti.

https://www.facebook.com/KRPZBA/posts/1045251079230755

Súvisiace články

Najčítanejšie správy