Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Krvavý útok vlkov pri Poprade. Mužovi ostali oči pre plač, mŕtve ovce našiel aj v blízkosti domu
Zdielať na

Krvavý útok vlkov pri Poprade. Mužovi ostali oči pre plač, mŕtve ovce našiel aj v blízkosti domu

ŠUŇAVA / V Šuňave roztrhal vlk tri ovce. Stalo sa to v záhrade, len pár metrov od rodinného domu. Ide o prvý prípad, čo šelma útočila v tejto obci tak blízko obydlí.

​"Sú to takí domáci miláčikovia, tak o to viac nás to mrzí," povedal Michal Ilenčík, príbuzný majiteľa oviec. Mŕtve ovce boli po útoku na inom mieste. "Dve sa nachádzali pri oplotení, jedna bola nižšie za klasickým pletivom a dreveným plotom," priblížil Ilenčík. To znamená, že k útoku došlo takmer pri rodinnom dome. Stopy a spôsob zabitia odhalili páchateľa. Bol ním vlk. "Že nám tu chodí vlk, to je šok pre nás," skonštatoval Ilenčík. 

"Najprv sme mali pochybnosti, či naozaj ide o vlka. Skôr som mal podozrenie na veľkého psa," vyjadril sa Antonín Haratyk, Odb. živ. prostredia, OÚ Poprad. Poľovníci nám ukázali stopy, ktoré dokazovali, že nemohlo ísť o psa a ani vlka samotára. Zhodli sa na tom aj s pracovníkmi odboru životného prostredia. "Pravdepodobne išlo o vodiacu vlčicu s mláďatami," skonštatoval Haratyk.

Šelmy takto blízko domu ešte neútočili. Prekonali dokonca aj elektrické oplotenie. "Dovolili si to teraz, tak určite si to dovolia aj nabudúce," zhodnotil predseda PZ Šuňava Jozef Zaťura. Podľa odborníkov by ľudia ohrození byť nemali. Stretnúť vlka pri dome však nechce nikto. V priamom nebezpečenstve sú domáce zvieratá, ktoré nocujú vonku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy