Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Masívny požiar haly na výrobu nábytku v Trnave. Škody sa budú rátať v státisícoch
Zdielať na

FOTO: Masívny požiar haly na výrobu nábytku v Trnave. Škody sa budú rátať v státisícoch

TRANAVA / Viac ako tri desiatky profesionálnych hasičov z Trnavy a dobrovoľných hasičov z okolitých obcí dnes približne od štvrtej hodiny rannej zasahovali pri požiari výrobno-predajného areálu na Trstínskej ceste v Trnave. Horela tam hala na výrobu sedacích súprav, v blízkosti sú aj ďalšie prevádzky a predajne. Celé okolie areálu bolo husto zadymené.

Pracovníci z Kontrolného chemického laboratória CO v Nitre vykonali kontrolné merania v smere šírenia dymu v širšom okolí. Podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru neboli v ovzduší zaznamenané žiadne zvýšené hodnoty látok, ktoré by boli škodlivé pre občanov.

Hasiči pracovali na lokalizácii požiari v autonómnych dýchacích prístrojoch aj pomocou výškovej techniky a zabraňujú jeho ďalšiemu rozšíreniu. Výpadovka z Trnavy na Trstín a Senicu bola od rána neprejazdná.

V budove podľa trnavského okresného riaditeľa hasičov Zoltána Takácsa horelo drevo, rôzne textilné látky a ďalší materiál. Okolo deviatej mali hasiči požiar uhasený, potrebovali ešte otvoriť strechu budovy, aby ju odvetrali. K udalosti bola podľa Kataríny Križanovej vyslaná aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarno technického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave, pretože škoda je predbežne vyčíslená na 500-tisíc eur.

"Hasičom sa požiar podarilo krátko po 19.30 hodine úplne zlikvidovať. Hasiči budú po zbalení vecných prostriedkov a techniky postupne odchádzať na svoje základne," informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

https://www.facebook.com/prezidiumhazz/posts/2836915723090293

Súvisiace články

Najčítanejšie správy