Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Gynekologickú ambulanciu "navštívili" policajti. Doktorku anonym nahlásil na tiesňovú linku
Zdielať na

Gynekologickú ambulanciu "navštívili" policajti. Doktorku anonym nahlásil na tiesňovú linku

KOŠICE / Polícia dostala oznámenie o lekárke, ktorá ordinovala pod vplyvom alkoholu. Ide o gynekologičku, ktorá vykonávala odbornú prax v súkromnej ambulancii. Lekárku v dôchodkovom veku polícia zadržala.

Na tiesňovú linku 158 vo štvrtok nahlásili jednu z košických gynekologičiek, že údajne ordinuje opitá. Na miesto okamžite vyrazila hliadka. "Policajti po príchode na miesto podrobili 64-ročnú lekárku dychovej skúške s výsledkom 1,24 promile," vyjadril sa Jaroslav Ličák, oddelenie komunikácie a prevencie KRPZ Košice. 

Keďže ordinovala pod vplyvom alkoholu, teda v stave, ktorý sa považuje za nespôsobilý na vykonávanie odbornej ambulantnej činnosti, polícia ženu zadržala a obvinila. "Poverený príslušník PZ v súvislosti s uvedenou udalosťou lekárke vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodal Ličák, oddelenie komunikácie a prevencie KRPZ Košice. 64-ročná gynekologička sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia.

Po dvoch nociach strávených v policajnej cele sa postavila pred sudcu a svoj skutok oľutovala. "Vo veci však vzhľadom na potrebné doplnenia ďalšieho dokazovania nerozhodol trestným rozkazom, ale určil termín hlavného pojednávania. Písomným príkazom bola doktorka Valéria H. prepustená zo zadržania," uviedla hovorkyňa súdov Anna Pančúrová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy