Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY: Hádka dvoch rodín premenila Plavecký Štvrtok na vojnovú líniu
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Hádka dvoch rodín premenila Plavecký Štvrtok na vojnovú líniu

PLAVECKÝ ŠTVRTOK / Počas víkendu sa do seba opäť pustili obyvatelia osady v Plaveckom Štvrtku. Hádka medzi dvomi rodinami, ktoré majú už dlhšiu dobu medzi sebou spor, vyústila do vzájomného fyzického útoku a viac než dve desiatky ľudí skončili so zraneniami. Traja ľudia sú po bitke trestne stíhaní a nie je vylúčené, že sa k nim pridajú ďalší. Pomôcť by mohli zábery z miesta potýčky.

Zábery z Plaveckého Štvrtka pripomínajú bojovú líniu. Ide o obec na Záhorí, ktorá má oficiálne cez 2 000 obyvateľov, neoficiálne 3 000. Veľká časť obyvateľstva sa nachádza v miestnej osade, tzv Kolónii. Situácia medzi rodinami sa v sobotu podvečer po vzájomnom vyhrážaní sa vyhrotila a skončila sa fyzickými útokmi. Vzduchom lietali kamene, fľaše, tehly, v podstate čokoľvek, čo mohlo letieť a ublížiť.

Podľa záberov to vyzerá tak, že niektorí obyvatelia sú na podobné útoky pripravení. V taškách mali nachystané fľaše, ale aj upravené, podomácky vyrobené ochranné štíty. Na miesto museli vyraziť okrem poriadkovej polície aj psovodi a príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky. Veľký počet policajtov, ktorí chceli upokojiť situáciu, sa niektorým obyvateľom osady nepáčil.

Trúfli si aj na policajtov 

Našli sa aj takí, ktorí si trúfli na policajtov. Jedného zranil kameň. Útočník skončil v putách. "Okrem prípadu napadnutia verejného činiteľa, ktorý je realizovaný v tzv. „super rýchlom konaní“, začal poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Malackách ďalšie dve trestné stíhania. V jednom prípade pre poškodzovanie cudzej veci spáchanej formou spolupáchateľstva a v druhom prípade pre poškodzovanie cudzej veci, výtržníctva a ublíženia na zdraví. V oboch prípadoch boli poškodené strešné krytiny, omietky a plastové okná," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Nie je vylúčené, že obvinené budú aj ďalšie osoby. Pokiaľ by sa podarilo preukázať ich vinu a skončili by za mrežami, je veľká pravdepodobnosť, že na určitý čas by sa situácia v Plaveckom Štvrtku upokojila. "Malackí policajti v súvislosti s narušením verejného poriadku v obci Plavecký Štvrtok, ku ktorému došlo v sobotu v podvečerných hodinách, v súčasnosti vyhodnocujú kamerové záznamy od poškodených občanov. Zároveň vyzývame aj ďalších, ktorí disponujú kamerovými záznamami z priebehu udalosti, aby ich poskytli polícii za účelom náležitého objasnenia veci," dodala Lucia Mihalíková. 

Informácie priniesol reportér KRIMI Juraj Hajdin

Viac záberov nájdete tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy