Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poškodená cesta na Prednú Horu sa nedočkala opravy. Vláda sa začala zaoberať vysokou ponukou
Zdielať na

Poškodená cesta na Prednú Horu sa nedočkala opravy. Vláda sa začala zaoberať vysokou ponukou

BRATISLAVA / Poškodená cesta na Prednú Horu v okrese Revúca sa nedočkala opravy ani po troch mesiacoch. Vláda sa totiž začala zaoberať podozrivo vysokou ponukou na jej rekonštrukciu, ktorú pôvodne stanovili na 19 miliónov eur. Po preverení navrhovanej sumy by cena za túto zákazku mohla klesnúť o viac ako polovicu.

Cestu medzi Muráňom a Prednou Horou zničila  koncom júna silná búrka, po ktorej sa časť z nej zosunula. Pre jedných sa táto komunikácia stala atrakciou, no pre mnohých motoristov sa zmenila na nočnú moru, keďže obchádzka vedie desiatky kilometrov. 

Banskobystrická župa v tejto súvislosti požiadala vládu o pomoc a rekonštrukciu cesty vyčíslila na 19 miliónov eur. To sa však nepozdávalo útvaru Hodnota za peniaze, ktorý projekt prelúskal a dopracoval sa k úplne iným číslám. 

"Z 19 tá cena padla na 8 miliónov. Veď to je menej ako polovica," vraví minister financií Eduard Heger. "Keď si ktorýkoľvek starosta, primátor, alebo žpan myslí, že bude s nami hrať hry ako sa tu hrali so smerákmi alebo s SNS, tak cez tento príklad im chceme dať odkaz, že to neskúšajte, lebo neuspejete. Štát tu nebude nejaká hus na šklbanie, z ktorej si odšklbnete, čo budete chcieť," poznamenal premiér Igor Matovič. 

Úrad vlády vyzýva všetkých záujemcov, aby poslali svoje ponuky na rekonštrukciu cesty, bez ktorej sú mnohé obce "odrezané od sveta." 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy