Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vyšetrovanie nehody, pri ktorej zomrel štátny tajomník Dolinay: Muža, ktorý do nich vrazil autom, prichytili za volantom
Zdielať na

Vyšetrovanie nehody, pri ktorej zomrel štátny tajomník Dolinay: Muža, ktorý do nich vrazil autom, prichytili za volantom

KOMÁRNO / V prípade tragickej nehody z konca júla, pri ktorej prišiel o život štátny tajomník Vladimír Dolinay a neskôr zomrela aj jeho manželka, zatiaľ nikoho neobvinili. Muž, ktorý vrazil do ich vozidla, si sadol za volant opäť. Urobil tak bez vodičáku, a navyše so zakázanými prostriedkami.

33- ročný Tibor sa v júli tohto roka chcel na ceste medzi Ižou a Komárnom vyhnúť autu na krajnici, pri manévri čelne vrazil do prichádzajúcej Dacie Logan, v ktorej na mieste zahynul vodič, jeho manželka podľahla zraneniam v nemocnici. Minulý týždeň na tej istej ceste Tibora za volantom požičanej Octavie zastavili policajti z Komárna. "Kontrolovali vodiča vozidla, nakoľko mali vedomosť, že vodič má zadržaný vodičský preukaz a aj napriek tomu viedol motorové vozidlo," informovala policajná hovorkyňa Viktória Borloková. Ten mu polícia zadržala hneď po nehode, ešte v júli. V tom čase bola Tiborovi odobratá aj vzorka krvi. Výsledky, ktoré podľa informácií TV JOJ potvrdili prítomnosť drog, polícia dostala ešte len tento týždeň, zatiaľ ich nezverejnila. Čaká sa na vyjadrenie znalca, ktorý bude do prípadu pribraný na žiadosť prokurátora. Ten má posúdiť, ako drogy ovplyvnili v čase tragickej nehody schopnosti Tibora riadiť motorové vozidlo. 

"Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme k veci poskytovať žiadne bližšie informácie," pokračovala policajná hovorkyňa. Muž sa aj teraz policajtom priznal, že bral drogy. Orientačný test na polícii to potvrdil, ale čaká sa opäť na oficiálne výsledky rozboru.


Napriek tomu, že mu vodičský preukaz zadržali hneď po nehode, zákaz činnosti mu ešte podľa zákona nebol udelený, keďže k tomu je potrebný spomínaný rozbor. Jazdou bez vodičáku sa tak podľa našich zákonov dopustil len priestupku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy