Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehoda štátneho tajomníka Dolinaya má ďalšiu obeť. Boj o život prehrala aj jeho manželka
Zdielať na

Nehoda štátneho tajomníka Dolinaya má ďalšiu obeť. Boj o život prehrala aj jeho manželka

BRATISLAVA / Dopravná nehoda, pri ktorej v sobotu tragicky zahynul štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay má ďalšiu obeť. Zomrela jeho manželka, ktorá po nehode ležala v nemocnici v kritickom stave. Zostal po nich iba dva a pol ročný syn.

Manželom sa stala osudným čelná zrážka s oproti idúcim autom, neďaleko Komárna. Na okraji cesty parkovalo auto, ktorému sa snažil vyhnúť vodič Kie. 38-ročnému štátnemu tajomníkovi tak skrížil cestu. Vodič Kie začal brzdiť a pravdepodobne dostal na mokrej vozovke šmyk. Po zrážke skončili obe autá v priekope.

"Vyšetrovateľ policajného zboru okolnosti tejto dopravnej nehody vyšetruje ako trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. V aute sa nachádzala aj Dolinayova manželka Zuzana so synom. Štátny tajomník zahynul na mieste. Jeho manželku letecky previezli v kritickom stave do novozámockej nemocnice. V piatok ráno sa na internete objavili správy, že svoj boj o život prehrala.


"Pacientka nepodľahla svojim zraneniam v našom zdravotnom zariadení. Včera bola transportovaná do nemocnice v Bratislave," vyjadril sa hovorca FNsP Nové Zámky Ján Baček. Podľa informácií televízie JOJ ju previezli do nemocnice na bratislavských Kramároch, kde svojim zraneniam nakoniec podľahla.


Po mladých manželoch tak zostal len dva a pol ročný syn, ktorého si adoptovali. Pri nehode sa, našťastie, vážne nezranil. Aký život bude mať teraz, závisí od toho, kto si ho zoberie do starostlivosti.

"V takýchto prípadoch sa väčšinou príbuzní, či už starí rodičia alebo súrodenci, obracajú na súd a žiadajú dieťa zveriť do takzvanej náhradnej osobnej starostlivosti. Ak je ohrozený život alebo zdravie dieťaťa, tak je možné podať aj neodkladné opatrenie, ktorým súd rozhodne, kde bude dieťa zverené dočasne," objasnil advokát Milan Ficek. V takýchto situáciách sa niekedy stáva, že o dieťa neprejaví záujem žiadny z príbuzných. Vtedy súd rozhodne, že dieťa ide späť do detského domova.

Viac o prípade sa dozviete aj v nasledujúcej REPORTÁŽI:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy