Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V malackom okrese sa vykoľajil vlak. Museli odstaviť dopravu
Zdielať na

V malackom okrese sa vykoľajil vlak. Museli odstaviť dopravu

VEĽKÉ LEVÁRE / Nákladný vlak, ktorý prevážal kamene, sa vykoľajil pred siedmou hodinou ráno na úseku medzi železničným priecestím a vlakovou stanicou Veľké Leváre. Jeden z vagónov zničil aj časť perónu, ďalší skončil na druhom koľajisku, ktoré sú teraz poškodené.

Zničené sú elektrické stĺpy aj signalizácia a trať zrejme nebude tak skoro spojazdnená. Na mieste zasahuje hasičský tank. Našťastie, sa nikto nezranil, rušňovodič pred jazdou neužil alkohol.

"Na operačné stredisko Krajského operačného HaZZ v Bratislave bola o siedmej hodine nahlásená nehoda nákladného vlaku. Na miesto bola vyslaná jednotka okresného riaditeľstva so štyrmi príslušníkmi a dvoma kusmi techniky. Následne bola doplnená ďalšími 12 príslušníkmi z Okresného riaditeľstva v Malackách a záchrannej brigády v Malackách, s ďalšími tromi kusmi techniky," uviedol riaditeľ OR HaZZ Malacky Juraj Slovinský.

"Pri udalosti sa nikto nezranil. Rušňovodič bol podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholu vylúčila. Vyšetrovateľ v Malackách začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Bratislava Lucia Mihalíková.

Nákladný vlak sa vykoľajil aj pri Komárne

Pri Komárne sa vykoľajil nákladný vlak. Posledný vagón sa ocitol mimo koľajníc. Na trase Komárno-Hurbanovo je zabezpečená náhradná autobusová doprava. Cestujúcich z troch staníc prevážajú dva autobusy.

Spúšť na koľajisku spôsobila pravdepodobne porucha posledného vagónu s cisternou, vážne sa poškodilo trakčné vedenie. Vagón, ktorý sa dostal mimo koľají, poškodil podvaly na približne 3 kilometrovom úseku. Zničené sú aj 4 výhybky. Predpokladá sa, že oprava koľajiska môže trvať aj niekoľko týždňov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy