Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri požiari bytovky v Bratislave zomrel muž. Lekár nevylúčil cudzie zavinenie
Zdielať na

Pri požiari bytovky v Bratislave zomrel muž. Lekár nevylúčil cudzie zavinenie

BRATISLAVA / Pri požiari v Bratislave zomrel muž. Hasiči zasahovali v bytovom dome v Starom meste. Z bytov museli evakuovať viacero obyvateľov.

Požiar vypukol v pivničných priestoroch, kde hasiči objavili aj jednu osobu. Napriek snahe sa ale muža zachrániť nepodarilo. "Voľakedy tam boli kotolne, niekto tam mal nejaké sklady, aj nejaký človek tam vraj zomrel," povedala obyvateľka bytovky. "Príslušníci HaZZ po uhasení našli muža, ktorý nejavil známky života. Po jeho vytiahnutí začali s oživovaním, avšak napriek ich vynaloženému úsiliu sa muža doposiaľ neznámej totožnosti zachrániť nepodarilo," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Slamková.


V pivnici horeli rôzne uskladnené veci. Hustý dym sa cez stupačky šíril do bytov v dvoch vchodoch. Obyvateľov museli evakuovať. "To bolo strašné, nedalo sa dýchať. Nás len vyhnali von," priblížila situáciu obyvateľka bytovky.


Totožnosť nebohého muža nikto z obyvateľov nepozná. Ako sa dostal do pivnice a čo tam robil si nevedia vysvetliť. Presná príčina jeho smrti bude známa až po pitve. Súdny lekár na mieste nepotvrdil, ani nevylúčil cudzie zavinenie. "V tejto súvislosti poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," vyjadrila sa Slamková.


Pri požiari zasahovali takmer 20-ti hasiči. Voľný deň strávili obyvatelia bytovky upratovaním. Steny i všetko zariadenie boli po požiari zadymené. "Presná príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania," uviedol zisťovateľ príčin požiarov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy