Skoro jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Nehoda na D1 vzala život trom ľuďom. Obeťou je aj dieťa
Zdielať na

Nehoda na D1 vzala život trom ľuďom. Obeťou je aj dieťa

BRNO / Traja mŕtvi ľudia. To je smutná bilancia hromadnej nehody, ktorá sa stala na diaľnici D1. Začal tam horieť náves kamiónu a oheň sa rozšíril na ďalšie dve autá. Dopravu na rušnej ceste medzi Slovenskom a Českou republikou zastavili na takmer šesť hodín.

Tragická dopravná nehoda sa stala na diaľnici D1 tesne pred zjazdom na Brno. V plameňoch skončil celý kamión, neskôr aj druhý. Do dopravnej nehody sa zaplietlo aj osobné auto. "Už od začiatku prebiehal zásah na oboch smeroch, to znamená, že diaľnica bola kompletne uzatvorená. Na miesto sme vyslali jednotky II.stupňa požiarneho poplachu. Konkrétne išlo o osem jednotiek a 19 zásahových vozov," informoval hovorca hasičov Jaroslav Mikoška. 

V jednom pruhu boli trosky štyroch áut v niekoľkých stovkách metrov, druhý pruh blokovali záchranári, hasiči a policajti. Bilancia nehody je tragická. "Na mieste zomreli traja ľudia ešte pred príchodom zdravotníkov. Z toho bolo jedno dieťa," opísala hovorkyňa záchrannej služby Michaela Bothová.

Na mieste boli zranení ďalší traja. Tí skončili v brnenskej fakultnej nemocnici. V osobnom aute nemohol nikto prežiť. Plamene boli také silné, že poničili protizvukovú zábranu diaľnice. Čo presne sa na diaľnici stalo, prečo začal náves jedného z kamiónu začal horieť, na to odpovie až policajné vyšetrovanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy