Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vážna dopravná nehoda na Horehroní: Vodič vošiel do protismeru, auto zastavili až stromy
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda na Horehroní: Vodič vošiel do protismeru, auto zastavili až stromy

HOREHRONIE / Vážna dopravná nehoda sa stala na hlavnom ťahu na Horehronie. Neďaleko Nemeckej skončilo v lese osobné auto. Vodič z neznámych príčin prešiel do protismeru, auto zišlo mimo cesty a zastavili ho až stromy v lese. Banskobystričana z miesta odvážali záchranári. Bola tam aj Katka Kováčiková.

​Nehoda sa stala na hlavnom ťahu z Horehronia, pri obci Nemecká. 49-ročný vodič sa vracal domov do Banskej Bystrice. Nad autom náhle stratil kontrolu, auto prešlo do protismeru a zišlo z cesty do lesa.

Zastavili ho po niekoľkých metroch stromy, ktoré na auto popadali. Zranenému mužovi pomáhali záchranári z Brusna, na mieste boli v priebehu niekoľkých minút.

Mal zapnutý pás, čo zrejme zmiernilo následky poranení. "U vodiča bola vykonaná aj dychová skúška, ktorá bola s negatívnym výsledkom," priblížila policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Príčinou, pre ktorú vodič stratil nad autom kontrolu, bola podľa polície náhla nevoľnosť.

K tragickej dopravnej nehode došlo aj v pondelok na železničnom priecestí medzi Kvetoslavovom a Hviezdoslavovom. Neprežil ju 60-ročný vodič. Viac informácií má Juraj Hajdin

Súvisiace články

Najčítanejšie správy