Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dvoch chlapcov zrazila od chrbta dodávka, vodič po náraze z miesta nehody ušiel
Zdielať na

Dvoch chlapcov zrazila od chrbta dodávka, vodič po náraze z miesta nehody ušiel

VEĽKÁ MAŇA / Dvoch chlapcov vo veku 12 a 13 rokov zrazila dodávka. Stalo sa to v nedeľu večer v obci Veľká Maňa. Auto po náraze z miesta nehody odišlo. Zakrátko sa tam vrátil manželský pár. Muž pod vplyvom alkoholu tvrdil, že v aute sedel ako spolujazdec. Žena hovorila, že šoférovala ona. Polícia teraz zisťuje, kto skutočne sedel za volantom.

Deti išli v uličke po ľavej strane, dodávka odbočila z hlavnej cesty. Auto prešlo do protismeru k trávniku a deti od chrbta zrazilo. "Chlapec mal asi 10 metrov od toho, kde sme ich našli, okuliare, topánku sme mu našli celkom až na druhej strane," opísala nehodu mama zrazeného Mareka. 

Dodávka, ktorej náraz odtrhol aj spätné zrkadlo, však pokračovala v ceste. 12-ročný Marek kričal o pomoc, 13-ročný Michal zostal bezvládne ležať na zemi. Odpoveď údajne dostali zrazené deti aj z dodávky. "Keď povedal, že pomoc, volajte 112, tak videl otvorené okno pri vodičovi a ten vodič povedal, že nič vám nie je treba. Bolo počuť, že to bol to mužský hlas," priblížila mama Mareka. 

Deťom pomohli napokon ľudia z neďalekého domu a skončili v nemocnici. "Môj syn má, chválabohu, len vybité zuby, mal šťastie. Pár oškrenín, poškrabaný chrbát, sú na JIS-ke," upresnila Marekova mama. 

Po príchode polície prišli na miesto manželia, ktorí sedeli v dodávke. Žena povedala, že riadila ona a manžel v nej sedel ako spolujazdec. "Alkohol v dychu ženy, ktorá mala riadiť auto v čase kolízie, policajti nezistili. Muž, ktorý tvrdí, že nešoféroval, však  nafúkal viac ako 2 promile," informovala o dychovej skúške policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Rodičia zrazených detí však tejto verzii neveria. "Šoféroval stopercentne ten pán, manželka nafúkala nula promile, keby bola taká triezva,neverím, že by nepostála a neposkytla prvú pomoc," reagovala Marekova mama. 

"Okolnosti dopravnej nehody, jej príčina a otázka, kto šoféroval auto v čase nehody, sú predmetom vyšetrovania," doplnila Čuháková. 

Polícia hľadá svedkov tejto zrážky, ak by ste vedeli poskytnúť akékoľvek informácie, zavolajte na číslo 158.

V Bratislave došlo k tragickej nehode, neprežilo ju 18 - ročné dievča. Viac informácií má Andrej Zavřel

Súvisiace články

Najčítanejšie správy