Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Autentické zábery z kamery dronu: Policajný zásah na hraniciach odhalil nelegálneho migranta
Zdielať na

Autentické zábery z kamery dronu: Policajný zásah na hraniciach odhalil nelegálneho migranta

SLOVENSKO/UKRAJINA / Pred policajtmi sa ukryl do kríkov, no netušil, že zhora ho po celý čas snímal dron. Pozrite si autentické letecké zábery, na ktorých vidieť, čo sa dialo tesne predtým, ako nelegálneho migranta zadržali hraniční policajti.

Na záberoch z ukrajinskej hranice je vidieť, ako sa medzi kríkmi schováva muž, ktorý má v úmysle nelegálne prekročiť hranicu. O tom, že ho policajti vidia, vôbec netuší.

​Ukrajinským hraničiarom sa podarilo zadržať nelegálneho migranta vďaka dronu. Schovával sa hruba 300 metrov od štátnej hranice. "Operátor okamžite navigoval hliadku smerom k miestu, kde sa podozrivý nachádzal," píše sa v stanovisku Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny. 

Muž mal pri sebe cestovné pasy Francúzska a Ruskej federácie. Uviedol, že hranicu chcel prekročiť nelegálne kvôli pandemickým opatreniam. Drony sú na ukrajinskej strane súčasťou modernej výbavy. Zo vzduchu je strážená aj slovenská strana hranice.

"Štandardne sa využívajú napríklad drony a ultraľahké lietadlá s nočnou a dennou kamerou a na tento účel máme v rámci riaditeľstva v Sobranciach máme pripravených aj pilotov, ktorí majú štátnu skúšku a sú oprávnení legálne používať tieto zariadenia," vysvetlil Róbert Gucký, prvý zástupca riaditeľa RHCP SR. 

Drony sa totiž stávajú čoraz obľúbenejším nástrojom na prevoz nelegálnych cigariet. Pašeráci na ne naložia aj niekoľko kilogramov. Pašerácke drony potom hravo preletia z jednej strany hranice na druhú.

Ešte začiatkom februára sa nečakane zrútil Štadión v Petrohrade. Dramatickú scénu zachytila kamera dronu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy