Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nevydarená lúpež mladíka bez rúška. Napadol pumpárku na hraniciach, vzdať sa nechcel ani po obkľúčení
Zdielať na

Nevydarená lúpež mladíka bez rúška. Napadol pumpárku na hraniciach, vzdať sa nechcel ani po obkľúčení

KYSUCE / Colníci na Kysuciach majú za sebou netradičný zásah. Tamojším policajtom asistovali pri dolapení muža, ktorý teraz čelí obvineniu za lúpež.

Tento prepad sa udial v objekte, ktorý kedysi slúžil ako colnica na česko-slovenskej hranici nad dedinou Makov. 18-ročný Ján mal vojsť do predajne čerpacej stanice s tým, že sa opýtal, kde je WC. Predavačka ho poslala von, pretože nemal na tvári rúško. O chvíľu sa vrátil naspäť a zaútočil na ženu.
" Pri skutku vznikla súkromnej spoločnosti škoda vo výške 865 eur," informovala Jana Balogová, policajná hovorkyňa. 

Túto sumu mu musela vystrašená predavačka dať, pretože sa jej nielen vyhrážal, ale ju aj sotil. Potom dokonca od nej pýtal kľúče od jej auta. No prepadnutá žena nestratila duchaprítomnosť a podarilo sa jej ujsť. Ale utiekol aj páchateľ. Pátrali po ňom policajti aj colníci, ktorí boli práve vtedy nablízku. "Po približne 2 hodinách za výdatného dažďa spozorovali v kríkoch muža, ktorého vzhľad zodpovedal danému popisu," vyjadrila sa Božena Chríbiková, hovorkyňa colného úradu Žilina. 

Jano sa mužom zákona dobrovoľne vzdať nechcel. "Hliadky osobu obklúčili, spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode," dodala Chríbiková, hovorkyňa colného úradu Žilina. 
Za nevydarenú lúpež v Makove mladému mužovi hrozí až osem rokov väzenia. "V predmetnej veci vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Čadci vzniesol obvinenie 18- ročnému Jánovi B. z okresu Čadca zo zločinu lúpeže," dodala Jana Balogová, policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy