Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Rovný úsek cesty stál muža život, jeho 8-ročný syn zúfalo volal o pomoc
Zdielať na

Rovný úsek cesty stál muža život, jeho 8-ročný syn zúfalo volal o pomoc

BARCA/CAKOV / Rovný úsek panelovej cesty medzi obcami sa stal osudným pre 42-ročného muža, otca niekoľkých detí. Jedno z nich s ním v utorok večer sedelo v aute, ktoré vyletelo z cesty a niekoľkokrát sa prevrátilo. 8-ročný chlapec sa musel prizerať na to, ako jeho otec bezvládne leží na zemi.

Podľa stôp je zrejmé, že auto zišlo mimo cesty, prerazilo kríky a na poli sa niekoľkokrát prevrátilo. Všetko nasvedčuje tomu, že vodič vtedy z auta vypadol. "Nie, on nebol v aute. On ležal pri aute na zemi," povedala obyvateľka obce. Táto žena bola na mieste nehody ako prvá. Stála na dvore, keď počula obrovskú ranu a následne zúfalé volanie o pomoc. "Potom som počula, ako kričí malé dieťa: Otec, otec, pomoc!" povedala ďalej.

Chlapec dookola opakoval, aby pomohli jeho otcovi. Ten ležal bez pohnutia a bol vo veľmi vážnom stave. So ženou vôbec nekomunikoval. "Po našom príchode na miesto zásahu už tu zasahovala záchranná služba, ktorej sme asistovali so stabilizáciu postihnutej osoby a pomáhali oživovať," uviedol veliteľ zásahu Hasišská stanica Tornaľa Štefan Pücsok. "Žiaľ, muž, napriek maximálnemu úsiliu záchranárov počas transportu do nemocnice zomrel," vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS  Alena Lacyková Krčová.


8-ročný chlapec nemal podľa svedkyne žiadne viditeľné zranenia. Záchranári ho i napriek tomu previezli do nemocnice, kde je ešte stále hospitalizovaný. Dieťa má, našťastie, iba ľahké zranenia. Prečo jeho otec havaroval na úplne rovnej ceste, vyšetrujú policajti. Domáci si myslia, že musel jazdiť veľmi rýchlo, povráva sa aj to, že svoju úlohu mohol zohrať aj alkohol. Toto ale polícia zatiaľ nepotvrdila.


"V prípade bola nariadená súdna pitva, pri ktorej budú zisťovať aj prípadné požitie alkoholu. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica  Mária Faltániová. Vyšetrovateľ v prípade tejto tragickej nehody začal trestné stíhanie pre usmrtenie

Súvisiace články

Najčítanejšie správy