Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Horiaca maštaľ v Starej Bystrici: Zvieratá sa podarilo bezpečne evakuovať
Zdielať na

Horiaca maštaľ v Starej Bystrici: Zvieratá sa podarilo bezpečne evakuovať

STARÁ BYSTRICA / V stredu ráno zasahovali hasiči pri rozsiahlom požiari na družstve v Starej Bystrici v okrese Čadca. V čase jeho vzniku bolo v maštali viac ako 100 kusov hovädzieho dobytka. Zvieratá sa podarilo z horiacej budovy dostať včas. Škody budu vysoké.

Plamene najskôr zachvátili pracovný stroj, následne sa rozšírili po celej maštali.

Našťastie si zamestnanci všimli hustý dym a zavolali hasičov. "Po príchode na miesto bola celá budova zachvátená požiarom," povedal Jaroslav Kapusniak, riaditeľ KR HaZZ Žilina. "Dym vychádzal spopod dverí aj spopod strechy takže sme hasili z oboch strán,"  potvrdil Vladimír Kulas, veliteľ zásahu DHZ Stará Bystrica.

​Zamestnancom družstva sa ešte pred príchodom hasičov podarilo všetky zvieratá dostať bezpečne von."Z jednej strany sa dal hasiť požiar a z druhej strany sa dali zvieratá vyvádzať von únikovou trasou," povedal Vladimír Kulas, veliteľ zásahu DHZ Stará Bystrica.

Rozsiahly požiar likvidovali okrem dobrovolných hasičov z Bystrice a Radôstky aj profesionálni hasiči z Čadce a zo žilinskej záchrannej brigády. "Kvôli odvetrávaniu objektu a dohášaniu ohnísk sa rozoberá strešná konštrukcia," povedal Patrik Buchcar, veliteľ zásahu HaZZ Čadca

"Hasiči museli zasahovať v autonómnych dýchacích prístrojoch," povedal Jaroslav Kapusniak, riaditeľ KR HaZZ Žilina. "Nikto zo zamestnancov ani príslušníkov nebol zranený" povedal Patrik Buchcar, veliteľ zásahu HaZZ Čadca. Zachrániť sa podarilo všetok dobytok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy