Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dráma na križovatke vo Zvolene: Žena odmietala opustiť auto a na sedadle mala nôž, zasahovali policajti aj hasiči
Zdielať na

Dráma na križovatke vo Zvolene: Žena odmietala opustiť auto a na sedadle mala nôž, zasahovali policajti aj hasiči

ZVOLEN / Auto, ktoré stálo krížom cez jazdné pruhy a komplikovalo dopravu, obkolesili policajti. Za volantom sedela mladá žena, ktorá odmietala otvoriť dvere. Policajti zistili, že má na sedadle položený nôž a od tej chvíle začala byť situácia veľmi vážna.

Auto stálo cez dva jazdné pruhy, zablokovalo tak dopravu a ostatní vodiči ho museli obchádzať. "Vodička nereagovala na výzvy polície a nespolupracovala," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Jej nezvyčajnú jazdu si krátko pred tým všimli policajti. Mladá žena nedokázala auto udržať v jednom jazdnom pruhu a prechádzala po obrubníkoch. Na sedadle vedľa mladej ženy ležal nôž. S nikým nekomunikovala, na žiadne výzvy nereagovala a odmietala otvoriť dvere. Na policajtov trúbila, zapla stierače aj ostrekovač. Jej správanie bolo mimoriadne zvláštne.

"Vzniklo podozrenie, že je pod vplyvom omamnej a psychotropnej látky alebo v zlom stave, mala pri sebe nôž a policajti sa museli do vozidla dostať násilím," potvrdila Faltániová. 

Časť kruhového prejazdu museli policajti uzavrieť počas zásahu. Asistovali im zvolenskí hasiči, ktorí na strane spolujazdca rozbili okno. Mladú ženu potom policajti vytiahli von. "Za asistencie polície bola prevezená do nemocnice, kde jej bola na zistenie omamných látok odobratá krv," dodala policajná hovorkyňa. 

Incident budú to riešiť dopravní policajti, žena nemala vodičský preukaz. Zaujímať sa však budú nielen o jazdu bez vodičského oprávnenia, ale aj o možné požitie omamných a psychotropných látok. 25-ročná žena bola krátko po odberoch prevezená do nemocnice v Kremnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy