Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vo väzbe skončil muž, ktorý strieľal z plynovej pištole. Na ulici bolo v tom čase niekoľko malých detí
Zdielať na

Vo väzbe skončil muž, ktorý strieľal z plynovej pištole. Na ulici bolo v tom čase niekoľko malých detí

HORNÝ ZEMPLÍN / Streľbu na ulici, kde bolo v tom čase niekoľko malých detí museli ukončiť až policajné hliadky. Svedkovia tvrdia, že deti po ktorých muž strieľal mali približne 10 až 11 rokov. Miestni obyvatelia počuli viacero výstrelov. Motív tohto konania však zatiaľ jasný nie je. Sudca už poslal obvineného muža z východného Slovenska právoplatne do väzby.

"Zoberie pištoľ a začne strieľať? Na také malé dievčatko? Tak malá sa zľakla a bežala po mamu," vraví svedok incidentu. "30-ročný muž zobral plynovú pištoľ, z ktorej viackrát na ulici vystrelil, pričom v tom čase sa na ulici nachádzali 3 maloleté deti," potvrdil aj policajný hovorca Igor Pavlik. 

Podľa svedkov boli deti vo veku približne 10 až 11 rokov. Matka jedného z nich tvrdí, že príčinu streľby nepozná. Podľa niektorých obyvateľov však mohol byť motívom hluk či neporiadok pri kontajnerových stanovištiach. "Tak zavrieskam na nich alebo mu povie, že to nemá robiť. Alebo zavolám políciu, a ne on zoberie pištoľ a bude strieľať, ta jak to je možné?" dodáva svedok incidentu. 

Dôvod streľby zatiaľ polícia nezverejnila. Odborník upozorňuje, že aj pri výstrele z plynovej zbrane hrozí zranenie, ak by ju strelec použil v tesnej blízkosti. "Bezpečná vzdialenosť je pol metra a viac, pokiaľ by človek túto zbraň priložil k telu a vystrelil, tak je možné spôsobiť až smrť toho človeka," uviedol odborník na zbrane Jaroslav Dutko. 

Polícia začala v prípade trestné stíhanie a strelca obvinila z prečinu výtržníctva. Po incidente skončil v policajnej cele, bol tiež spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu a trestu, a tiež by mohol pokračovať v trestnej činnosti," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Obvinený u sudcu nepochodil ani so žiadosťou o nahradenie väzby písomným sľubom. Súd ju zamietol a neprijal. Rozhodnutie je právoplatné.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy