Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
FOTO: Hromadná bitka v osade: Dve rozhnevané rodiny na seba útočili sekerami
Zdielať na

FOTO: Hromadná bitka v osade: Dve rozhnevané rodiny na seba útočili sekerami

SPIŠ / Policajti museli počas víkendu zasahovať v spišskonovoveskej osade Podskala. Nezhody dvoch rodín vyústili do bitiek. Útočníci boli vyzbrojení netradičnými zbraňami. Okrem sekery a palíc, mali aj valček na cesto a vodováhu.

Viacero policajných hliadok muselo riešiť bitky v osade dva dni po sebe. Pustili sa do seba susedia. Jedným prekáža neprispôsobivosť druhých.

Podľa miestnych nezhody v osade začali iba prednedávnom. Po tom, čo sa im tu nasťahovali noví susedia. Tí sú vraj problémoví a agresívni. Dôvodom má byť spor o pozemok. Noví obyvatelia si postavili chatrč na pozemku tých starých.

"Stále sa nám vyhrážajú. Či deti sú vonku, keď kričím, že sú papiere odhodia papier, nie žeby zdvihli. Stará pi.. a taká, začnú nadávať. A včera sa stal taký incident, že napadli dcéru," povedala napadnutá Kvetoslava. Tá mala na tvári, aj rukách modriny. Deň na to sa situácia opakovala. Novousadlíkom prišla na pomoc aj posila z inej osady. Tí boli vyzbrojení tyčami, vodováhou, valčekom, sekerou aj roxorovou tyčou. Skorí príchod PMJ-čkárov zabránil vážnym zraneniam.

"Mali tam sekery, bajzbalové palice, tyčky v autách. My nie sme naučení biť sa. Dcéra bola doškriabaná, kopli jej medzi nohy. A ten Oskar Dunda ma chmatol za ruku a hodil ma o zem," dodala  napadnutá Kvetoslava. 

"V danej veci bola následne vykonaná obhliadka miesta činu, bolo predvedených celkovo 5 osôb na OO PZ Spišská Nová Ves a poverený policajt začal trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania. Osoby po vykonaní potrebných úkonov boli prepustené. V danej veci naďalej prebiehajú procesné úkony," uviedol Jaroslav Ličák, oddelenie komunikácie KR PZ KE.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy