Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri bratislavských Zlatých pieskoch niekto postrelil tri mačky. Majiteľka má strach
Zdielať na

Pri bratislavských Zlatých pieskoch niekto postrelil tri mačky. Majiteľka má strach

BRATISLAVA / V záhradkárskej osade pri bratislavských Zlatých pieskoch neznámy páchateľ postrelil tri mačky. Majiteľka je z toho zúfalá a bojí sa, aby strely nezasiahli aj ju.

V záhradkárskej osade pri Zlatých pieskoch v Bratislave neznámy páchateľ niekoľkokrát postrelil mačky. Strela jedného kocúra zasiahla do hlavy. Prežil, ale prišiel o oko. "Zistili sme, že kocúr bol postrelený a že má v lebke diabolku, pravdepodobne bol postrelený z blízkosti," vraví veterinár Michal Gaško. 

Ako povedal veterinár nebolo to po prvýkrát. "To bolo dva mesiace do zadu, krívanie na zadnú panvovú končatinu, zase diabolka, postrelenie jednoducho," potvrdzuje Gaško. 

Pani Sabová sa roky stará o túlavé mačky, dáva ich kastrovať a tým zabraňuje ich premnoženiu. Ľudia to nevedia oceniť. "Starám sa o 15 mačiek, samozrejme, že vždy pribudnú nejaké, čo tade prechádzajú, vždy odchytávam do odchytovej klietky a nosím ich kastrovať. Ľudia majú výhrady, že im robia potrebu do záhrad, a to je asi kameň úrazu," myslí si majiteľka mačiek Helena Sabová. 

Helena Sabová podala na polícii trestné oznámenie. Bojí sa, že niekto môže postreliť ďalšiu mačku alebo aj ju. "Poverený policajt v súčasnosti zabezpečuje všetky potrebné podklady, ktoré sú nevyhnutné na ďalšie rozhodnutie vo veci," informovala policajná hovorkyňa Helena Sabová. 

Navyše je zakázané strieľať zo vzduchovky na mieste, kde sa pohybujú ľudia. "Keď niekto koná tým spôsobom, že týra viaceré zvieratá, uskutočňuje tak takéto protiprávne konanie na mieste, ktoré je prístupné verejnosti, tak vrámci trestného činu týrania zvierat môže byť odsúdený až na 5 rokov odňatia slobody," povedala odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

"Sa obávam o svoju bezpečnosť pretože, keď môžem sa vyskytovať spolu s mačkami v tejto osade a niekto si bude zasa svojvoľne strieľať, môžem o to oko prísť ja," dodala majiteľka mačiek. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy