Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vážna nehoda pri Michalovciach: Mladík na štvorkolke prišiel pri náreze s autom o nohu
Zdielať na

Vážna nehoda pri Michalovciach: Mladík na štvorkolke prišiel pri náreze s autom o nohu

PAVLOVCE NAD UHOM / V obci Pavlovce nad Uhom sa v piatok stala vážna dopravná nehoda. 21-ročnému vodičovi auta podľa polície náhle skrížil cestu 17-ročný mladík na štvorkolke. Náraz bol taký silný, že pri ňom prišiel o nohu. Okolo miesta nešťastnej udalosti sa okamžite zbehla početná skupina miestnych obyvateľov. Ich emócie museli krotiť viaceré policajné hliadky.

Na detskej elektrickej štvorkolke sedel 17-ročný mladík. Podľa príbuzných sa chcel na nej iba chvíľu povoziť. Jeho jazda sa však skončila zrážkou s osobným autom, ktoré viedol 21-ročný vodič. "On tak do neho vrazil, že až tam k plotu hodilo štvorkolku a chlapec tu dopadol. ešte tu je krv," povedala príbuzná ťažko zraneného chlapca. 

Mladík po silnej zrážke s autom dopadol na cestu. Podľa svedkov bol na tom veľmi zle. Do opatery si ho vzali záchranári. "Počítam tak 10-12 metrov letel, 120 kg chlapec," skonštatoval príbuzný ťažko zraneného chlapca. "Tak do neho narazil, že na mieste mu odtrhlo nohu," povedala príbuzná ťažko zraneného chlapca. "Zdravotný stav pacienta, ktorý je hospitalizovaný v Michalovskej nemocnici, je stabilizovaný," uviedla hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

Krátko po nehode sa na mieste nešťastia stretlo viac ako 100 ľudí. Vodič auta sa musel pred nimi schovať v neďalekom rodinnom dome, kde vyčkal na príchod policajtov. Na mieste zasahovalo viacero policajných hliadok. Niektorí obyvatelia sa totiž začali správať agresívne.


Mladý vodič bol z toho, čo sa stalo v takom šoku, že nevládať stáť na vlastných nohách. Podľa doterajších zistení však nehodu nezavinil. Príbuzní ťažko zraneného chlapca si však myslia opak. "21-ročnému vodičovi motorového vozidla, jazdiacemu po obecnej komunikácii, do jeho jazdnej dráhy náhle vošiel z dvora rodinného domu 17-ročný muž na štvorkolke," vyjadril sa Jaroslav Ličák, Oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ Košice.


"On už bol obrátený, že sa pustí naspäť do dvora, ale už sa nestihol ani vrátiť," povedala príbuzná ťažko zraneného chlapca. "O chvíľu budú hovoriť, že išiel tadiaľ 30, keď na mieste mu odrezal nohu, tak išiel 30?," zhodnotil príbuzný ťažko zraneného chlapca."Požitie alkoholických nápojov u účastníkov dopravnej nehody zistené nebolo. Poverený príslušník PZ začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," dodal Ličák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy