Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Letanovciach vyčíňajú deti. MOPS-kári si s nimi nevedia rady
Zdielať na

V Letanovciach vyčíňajú deti. MOPS-kári si s nimi nevedia rady

LETANOVCE / Kamene na ceste zničili auto mladému vodičovi. Vyhnúť sa im nedokázal, keďže boli poukladané po celej šírke vozovky. Členovia miestnej občianskej poriadkovej stráže otvorene hovoria o probléme v ich osade Strelníky. Deti totiž majú nepríjemnú zábavku.

Na ceste v obci Letanovce vrazil vodič do kameňov poukladaných na ceste. Podľa MOPS-károv miestne deti z nich vytvorili zátarasu.

"Na ceste bol chalanisko, ktorý upozorňoval toho predo mnou, že je tam prekážka na ceste. Zastavil tiež mňa a ukazoval mi akú má škodu. Mal rozbité koleso, nárazník, ešte čosi tam bolo roztlčené. Na hlavu! Položené cez cestu kamene, nie zrovna malé kamene," opísal incident Pavol.

Okrem kameňov bola podľa svedka na ceste položená aj konštrukcia, zrejme z bicykla. Je šťastím, že sa táto nehoda zaobišla bez zranení. Okoloidúcich zarazilo, prečo nezakročila miestna Miestna občianska poriadková služba.

"Keď boli tam na ceste, do pol deviatej, Karol a Ivan, tak nestalo sa nič. A zrazu o trištvrte na deväť sa stala tá nehoda." vysvetľuje Karol Šarišský, člen MOPS Letovance.

Podľa vyjadrenia Jaroslava Ličáka z oddelenia komunikácie a prevencie KRPZ KE, do prekážky narazilo osobné motorové vozidlo továrenskej značky Citroen. Pri zrážke došlo k poškodeniu vozidla so spôsobenou škodou vo výške 1000,-Eur. Bližšie okolnosti DN sú v štádiu objasňovania.

Toto však nie je prvý incident pri Letanovskej osade Strelníky. Na ceste, ktorá je hlavným ťahom do turisticky vyhľadávaného Podleska v Slovenskom raji už bolo poškodených viacero áut. Zasiahli ich rôzne predmety.

"Tam je to pomaly na dennom poriadku. keď tie decká tam môžu ísť, tak tam robia bordel. Mi hádzali jablká do auta, polámali mi deflektor, rozbili spätné zrkadlá. Nejakú dobu neskoršie predo mnou boli nemeckí motorkári. Tak isto po nich hádzali jablká, hádzali im konáre zo stromov pod kolesá, do kolies. Čo je tak isto život ohrozujúce," dodáva svedok incidentov.

Členovia miestnej občianskej poriadkovej služby sú si vedomí problémov, ktoré deti pri ceste robia. Tvrdia, že traja nedokážu ustrážiť približne 500 detí. Tie si vraj vyčíhajú, kedy členovia oddychujú. Karol Šarišský hovorí, že na jednej smene sa prestrieda šesť pracovníkov, čo je podľa neho málo. Traja robia doobeda a traja poobede. Mopskári by boli radi, keby konečne v osade prebrali za činy detí zodpovednosť ich rodičia a viac si ratolesti strážili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy