Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena z Medzilaboriec si sadla za volant bez vodičáku, bez dokladov a poriadne podgurážená
Zdielať na

Žena z Medzilaboriec si sadla za volant bez vodičáku, bez dokladov a poriadne podgurážená

MEDZILABORCE / Bez vodičáku, bez dokladov od auta a navyše pri dychovej skúške nafúkala viac ako dve promile. Okolo pol štvrtej nadránom, smerovala 42-ročná žena do Medzilaboriec. Do mesta však nedorazila.

Po príchode policajtov, dali 42-ročnej žene fúkať po tom, ako autom zišla z cesty. Policajná kontrola zistila, že žena je držiteľkou vodičského oprávnenia, ale doklady pri sebe nemala. To ale nebol jediný problém.

"S vozidlom zišla mimo vozovku na trávnatú časť, kde ostala stáť. Vodička bola podrobená dychovej skúške s pozitívnym výsledkom viac ako 2.2 promile. Vodička nemala pri sebe žiadne doklady ani na vedenie, ani na premávku vozidla." hovorí Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Policajti žene obmedzili osobnú slobodu. Skončila v cele predbežného zadržania. Tento prípad riešili v superrýchlom konaní a tak sa po dvoch dňoch za mrežami zo skutku zodpovedala pred sudcom. Jej príbuzný povedal, že "zo strany obvinenej išlo o skrat." 

Ženu uznali za vinnú, dostala ročnú podmienku a za volant si tak skoro nesadne. "Zároveň jej bol uložený trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu 30 mesiacov," informovala hovorkyňa prešovských súdov Ivana Petrufová.

Policajti v minulom roku vyšetrovali viac ako 3 900 prípadov alkoholu za volantom. "Tohto trestného činu sa dopustilo 70 žien a 928 mužov vo veku medzi 18 a 30 rokov.  Vo veku medzi 30 až 60 rokov to bolo 221 žien a viac ako 2400 mužov," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

Vodič Peugeotu nedal prednosť 77-ročnej vodičke. Dychová skúška u seniorky preukázala pozitívny výsledok 0.5 promile. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy