Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladík (25) vyletel autom z cesty, sedeli v ňom jeho kamaráti. Záchranári posádku v aute ale nenašli
Zdielať na

Mladík (25) vyletel autom z cesty, sedeli v ňom jeho kamaráti. Záchranári posádku v aute ale nenašli

SKLENÉ TEPLICE / Riskantná jazda pri Sklených Tepliciach sa skončila nárazom do svahu. Záchranári odviezli do nemocnice troch kamarátov, ktorí po náraze vyleteli z auta. Šoféroval 25- ročný muž, ktorý nikdy nemal vodičský preukaz a navyše mal v krvi alkohol.

Je to cesta plná zákrut, rýchla jazda v úseku medzi Banskou Štiavnicou a Sklenými Teplicami sa nevypláca.  V havarovanom aute sedeli traja kamaráti. Kam mali namierené nevedno, no po prejazde zákrutou auto vyletelo z cesty. Smerovalo priamo do svahu, kde skončilo v stromoch. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.  Posádku v aute hasiči nenašli. Spolujazdec vypadol cez rozbité čelné sklo, ďalších dvoch 25- ročných mužov našli celých zakrvavených na lúke, asi 100 metrov od miesta nehody.

Zranila sa celá posádka, vodič aj dvaja spolujazdci. "Na mieste ošetrili tri osoby, všetko mladých mužov, ktorí utrpeli najmú úrazy hlavy a končatín. Záchranári ich previezli do nemocnice. Počas transportu boli stabilizovaní a pri vedomí," vyjadrila sa Alena Krčová hovorkyňa OS ZZS

Auto šoféroval 25- ročný Roman. Zistenia polície sú ale vážne, podľa nich nemal za volantom vôbec sedieť. "Šoféroval bez vodičského preukaze a teda s nulovou vodičskou praxou," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa polície. Navyše bol pod vplyvom alkoholu. Aj napriek tomu sa rozhodol odviezť kamarátov, ktorí po tejto riskantnej jazde skončili v nemocnici. "Nameraná hodnota u neho v prepočte predstavovala takmer 1,5 promile," pokračovala Petra Kováčiková, hovorkyňa polície. 25- ročný Roman tak už čelí obvineniu za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy