Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia na východe Slovenska vyšetruje závažný zločin sexuálneho násilia. Obvinený je mladý muž
Zdielať na

Polícia na východe Slovenska vyšetruje závažný zločin sexuálneho násilia. Obvinený je mladý muž

HORNÝ ZEMPLÍN / Policajti z východu Slovenska vyšetrujú závažný zločin sexuálneho násilia. Obvinili mladého muža, ktorý krátko po čine skončil v cele. V sprievode policajtov ho teraz predviedli pred sudcu, ktorý ho síce prepustil na slobodu, no nesmie urobiť žiadny prešľap. Ak do podania obžaloby poruší niektorý zo zákazov, ktoré mu súd udelil, okamžite ide za mreže.

Obvinený muž prichádza v sprievode polície na Okresný súd v Humennom. Na otázky TV JOJ neodpovedal. Okolnosti prípadu nie je vhodné zverejniť. "Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom v prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu znásilnenie," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Polícia muža obvinila zo zločinu sexuálne násilie. "V prípade vyšetrovateľ vykonáva všetky potrebné procesné úkony. Vzhľadom na poškodenú osobu ako aj citlivosť tohto prípadu, bližšie informácie nebudeme zverejňovať," pokračuje Jana Ligdayová. 

Sudca Okresného súdu v Humennom v týchto dňoch rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní. Na návrh prokurátora prijal sudca pre prípravné konanie písomný sľub obvineného ako náhradu takzvanej preventívnej väzby a prepustil ho na slobodu.

"Obvinenému uložil obmedzenie spočívajúce v zákaze úmyselne sa priblížiť k poškodenej na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov a zároveň obmedzenie v zákaze kontaktovať poškodenú cez všetky sociálne siete a emailovú komunikáciu," dodala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Obvinený má tiež zakázané požívať alkoholické nápoje. Rozhodnutie okresného súdu je právoplatné. Ak muž niektorý z týchto zákazov poruší, bude stíhaný väzobne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy