Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Septembrové počasie v plnej kráse. Bude oblačno a chladno
Zdielať na

Septembrové počasie v plnej kráse. Bude oblačno a chladno

BRATISLAVA / Horúca sobota ešte priniesla so sebou silný závan leta, ale v priebehu noci sa na našom území objavili prehánky, búrky a tie priniesli zmenu.

Nedeľa je už v inom vzduchu. Cez naše územie postupuje studený front, za ktorým k nám prúdi od severozápadu chladný vzduch. Preto bude nedeľa oblačná až zamračená, postupne na mnohých miestach sa objavia prehánky, dážď, alebo aj búrky, tie môžu byť aj intenzívne. Denná teplota dosiahne na hodnotu 23 až 27, na severe a krajnom západe budú lokality s teplotou od 19 do 23°C. Bude fúkať, vietor od severozápadu až severu bude mať rýchlosť do 25 km/h najmä na západe. 

Aj začiatok budúceho týždňa bude oblačný a daždivý. Počítajte v pondelok s veľkou oblačnosťou, na mnohých miestach budú zrážky, ešte stále sa môžu objavovať aj búrky. Bude citeľne chladnejšie. Denná maximálna teplota bude od 20 do 25, na severe ale bude chladnejšie, od 14 do 20°C. Vietor bude umocňovať pocit chladu, bude viať od severu až severozápadu, priemerná rýchlosť do 35-40, v nárazoch až okolo 60 km/h.

V utorok bude oblakov a aj zrážok menej, oblačno a prehánky budú najmä na severe a východe. Pozor na studené ráno! Cez deň sa teplota bude pohybovať v intervale 16-19°C na severe, dolu na juhu bude do 24-25°C. Z dnešného pohľadu sa streda a štvrtok javia ako slnečné a teplé dni. Síce zrána sa objaví hmla, ale cez deň pri slnečnej oblohe bude denná maximálna teplota od 19-21°C na severe po 26-28°C na juhu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy