Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Čelná zrážka pri obci Fekišovce. V plnej čiare predbiehal kolónu áut, zaradiť sa už nestihol
Zdielať na

Čelná zrážka pri obci Fekišovce. V plnej čiare predbiehal kolónu áut, zaradiť sa už nestihol

FEKIŠOVCE / Nebezpečné predbiehanie 67-ročného šoféra sa skončilo čelnou zrážkou. Na ceste pri obci Fekišovce sa zrazil s autom, ktoré viedol 27-ročný mladík. Oboch vodičov záchranári previezli do nemocnice, pričom starší z nich utrpel vážne poranenia. Cesta bola pre nehodu takmer dve hodiny obojsmerne uzavretá.

Na rovnej ceste došlo k čelnej zrážke dvoch vozidiel. Vodičov museli ratovať záchranári. 67-ročný vodič Peugeota poriadne riskoval, keď na plnej čiare predbiehal kolónu áut. Manéver však nestihol dokončiť a v protismere sa zrazil s BMW, ktoré šoféroval 27-ročný muž.

 "Vymrštené úlomky vozidiel dopadli aj na predchádzané vozidlo Kia Ceed, čím došlo k jeho poškodeniu," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

"Tu je plná čiara, je tu zákaz predbiehania, ale tu je bežné predbiehanie," vraví obyvateľ Fekišoviec. Autá po silnej zrážke od seba odhodilo, pričom ich časti rozmetalo po celej ceste. Do príchodu záchranných zložiek pomáhali zraneným pasažierom okoloidúci vodiči. "Dopravná nehoda si vyžiadala dve zranené osoby, ktoré boli po ošetrení prevezené do nemocnice. Počas prevozu boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

"Jeden z pacientov utrpel ľahšie, jeden ťažšie zranenia. Obaja sú však mimo ohrozenia života," dodala hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková. "U vodičov vozidiel BMW a KIA boli dychové skúšky negatívne, vodičovi Peugeotu bola odobratá krv na zistenie požitia alkoholu," potvrdila Mésarová. 

Škoda na vozidlách bola vyčíslená na viac ako desať tisíc eur. Polícia už začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a bližšie okolnosti nehody vyšetruje.

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnej nehode: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy