Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vážna nehoda pri Banskej Bystrici. Auto si nevšimlo motorku, tínedžerov stav je kritický
Zdielať na

Vážna nehoda pri Banskej Bystrici. Auto si nevšimlo motorku, tínedžerov stav je kritický

BANSKÁ BYSTRICA / Vážna dopravná nehoda pri Banskej Bystrici. Neďaleko Vlkanovej sa v noci zrazilo auto s motorkou, na ktorej sedel 18-ročný mladík. Podľa polície vodič auta chcel odbočiť na vedľajšiu cestu a prehliadol prichádzajúcu motorku. Tínedžerov stav je kritický.

Stalo sa to na križovatke smerom na Vlkanovú pri Banskej Bystrici. Krátko pred desiatou večer sa 18-ročný motocyklista vracal domov do Kynceľovej. Na križovatke mu nedal prednosť 42-ročný vodič auta z Levíc, ktorý chcel odbočiť na vedľajšiu cestu. Ten tvrdil, že síce videl prichádzajúce autá, no motorku si vôbec nevšimol.

"Vodič osobného auta si pri odbočovaní vľavo nevšimol po hlavnej ceste prichádzajúceho motocyklistu, ktorý následne narazil do pravých bočných dverí auta," opísala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Bol to silný náraz, mladík po zrážke dopadol na cestu, utrpel mimoriadne vážne zranenia najmä v oblasti hlavy. Na mieste ho resuscitovali záchranári.

"Pri dopravnej nehode sa vážne zranil mladý muž. Záchranári ho vzhľadom na jeho zdravotný stav museli uviesť do umelého spánku a v kritickom stave ho transportovali do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Mladíka hospitalizovali v detskej fakultnej nemocnici, ešte v noci ho operovali a aj naďalej je v kritickom stave. Neďaleko miesta zrážky našli policajti aj prilbu, či ju však mal mladík na hlave aj v čase nehody, budú zisťovať pri vyšetrovaní.

"U vodiča auta, pri dychovej skúške alkohol zistený nebol. U motocyklistu, vzhľadom na vážne zranenia, ktoré utrpel, bol nariadený odber krvi. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," dodáva Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy