Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Násilná vražda starenky (†90) v Muráni: V putách mali skončiť dvaja mladíci
Zdielať na

Násilná vražda starenky (†90) v Muráni: V putách mali skončiť dvaja mladíci

MURÁŇ / Začiatkom júna otriasla obyvateľmi obce Muráň násilná smrť 90-ročnej dôchodkyne. Prípad vyšetrujú ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Včera v tejto obci zasahovali opäť. V putách mali skončiť dvaja mladíci. Jeden z nich ešte nie je plnoletý.

Bývalú učiteľku našli ležať v posteli v jej dome. Mala niekoľko bodnorezných rán. Krajskí policajti vtedy niekoľko hodín pracovali na mieste a zaisťovali každý jeden dôkazový materiál, či stopy, ktoré by im mohli pomôcť vypátrať páchateľa. "Ja si myslím na 100 percent, že domáci nie. Tu sa pozná každý s každým," skonštatoval Július, obyvateľ obce.


Po viac ako dvoch mesiacoch nastal vo vyšetrovaní tejto brutálnej vraždy výrazný posun. Policajtom sa podarilo zadržať dvoch podozrivých. Ide o mladíkov z tejto obce, jeden z nich má iba 16 rokov. Potvrdili nám to miestni obyvatelia, ako aj rodina jedného zo zadržaných. "Boli za tým mladým chlapcom, za ich synom. No pravdepodobne kvôli tej vražde, čo sa stala. A viac neviem," vyjadril sa obyvateľ Muráňa.


Polícia zatiaľ žiadne informácie neposkytla. Na sociálnej sieti zverejnili iba to, že vykonávajú domové prehliadky súvisiace so zločinom júnovej vraždy. "Mali povolenie, išli hore ku chlapcovi. My sme museli na jednom mieste sedieť, dievka sa mi pocikala. Je to ich práca. Dobre, ja to beriem. Ale mohli zaklopať, doma sme boli," povedala matka podozrivého. "Celý dom mi porozhádzali hore nohami, potom mi odniesli chlapca dole, nevedela som sa k nemu dostať. Potom mi povedali, že jeden sa z nich priznal – ako kamarát," vyjadrila sa ďalej matka podozrivého.


Druhým z podozrivých by mal byť 19-ročný mladík. Jeho príbuzní ale nič komentovať nechceli. Obidvaja by mali byť ešte zadržaní, podľa nášho zdroja ich ale ešte neobvinili. "Je v Bystrici chlapec, tak nevieme že ešte ako to dopadne a ako na tom môj chlapec bude," povedala matka podozrivého.


Mladíci mali starenke údajne pomáhať s drevom, matka mladšieho z chlapcov to ale poprela. "Môj chlapec ju poznal, ale on k nej nechodil. On k nej ani robiť nechodil, ani pomáhať jej nechodil," vyjadrila sa matka podozrivého. Neverí ani tomu, že jej syn by bol schopný zabíjať. "Neverím, že môj syn by niečo také zrobil. Nevychovala som ho tak, aby niekoho dobodal," dodala matka podozrivého.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy