Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žilinskí policajti pátrali v lese po Ukrajincovi, ktorý zúfalý zavolal na tiesňovú linku
Zdielať na

Žilinskí policajti pátrali v lese po Ukrajincovi, ktorý zúfalý zavolal na tiesňovú linku

ŽILINA / Žilinskí mestskí policajti pátrali po mladom Ukrajincovi, ktorý sa stratil v lese nad Žilinou. Dezorientovaný a zúfalý zavolal na tiesňovú linku 112, no nedokázal presne povedať, kde sa nachádza.

Ukrajinec pracujúci na Slovensku sa stratil v lesoch nad Žilinou hľadať ho odišli mestskí policajti. "Prijali sme žiadosť o poskytnutie súčinnosti pri hľadaní dezorientovaného muža ukrajinskej národnosti," informuje zástupca náčelníka MsP Martin Matejko. 

Na hradisko vyrazili traja mestskí policajti, jeden z nich v čase svojho osobného voľna. "Nakoľko lokalitu dobre poznám tak som išiel s nimi až k vysielaču," vraví mestský policajt Dušan Kelemen. 

Keď sa už blížili k miestu začali kričať."Nikto sa nám neozýval, našli sme ho sedieť pri vysielači, bol premočený, dezorientovaný, lebo pršalo a bola búrka," pokračuje Kelemen. 

Ukrajinec prišiel z Nitry a na Hradisko sa šiel iba prejsť. V premočených teniskách bol však každý krok bolestivý. "Zranený nebol, mal len krvácajúce otlaky na nohách a tie mu sťažovali chôdzu," vraví Kelemen. Mestskí policajti ho z lesa vyviedli a v služobnom aute sa aj zohrial. 

"Na útvare sme mu poskytli suché oblečenie jedlo a tekutiny," dodal Matejko. Síce mal drobné poranenia nôh, no ošetrenie nepotreboval. Mestskí policajti ho tak odprevadili na železničnú stanicu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy