Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Hasiči zasahovali pri požiari v Trnave. Horí budova strednej školy
Zdielať na

FOTO: Hasiči zasahovali pri požiari v Trnave. Horí budova strednej školy

TRNAVA / Takmer 20 hasičov z Trnavy smerovalo k strednej odbornej škole. V plameňoch sa ocitli laboratóriá. V budove sa nachádzalo 25 zamestnancov.

V laboratóriách a skladoch, na Sibírskej ulici, kde sa okrem študentov školia aj zamestnanci jadrovej elektrárne, keďže práve v tejto budove majú výcvikové stredisko, vypukol požiar krátko pred obedom. Plamene si všimli údržbári a ihneď volali pomoc.

Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar vypukol v priestoroch strednej školy, v ktorých sa nachádzajú laboratória a sklad. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Trnavy so 6 kusmi techniky. "Bolo zistené, že sa jedná o požiar skladu a zároveň súčasne aj simulátora Velina jadrovej elektrárne Jaslovské Bohunice. Ten sklad bol zahltený v celom objekte, v celom priestore a tie plamene šľahali cez okno von," informoval Vojtech Valovič.

Pred ich príchodom už asi 25 zamestnancov školy bolo mimo budovy a v bezpečí. Našťastie sa nikto nezranil a ani nepotreboval ošetrenie. Hasiči sa do skladov na treťom poschodí dostali pomocou výškovej techniky. Požiar sa im podarilo dostať rýchlo pod kontrolu. Priestory zostali po požiari značne poškodené. "Pravdepodobne vznikol od žiarovky, ktorá praskla a odkvapkaním sa chytila podlaha, ktorá je z PVC. Tým, že tam horeli väčšinou látky z PVC materiálov, tam bolo veľmi silné zadymenie. Práve toto zadymenie znehodnotilo zariadenie miestností," vysvetlil Valovič. 

Policajti okolie budovy zabezpečili a nikoho jej tesnej blízkosti nepúšťali. "Miesto činu si prevzal vyšetrovateľ s výjazdovým tímom, experti z kriminalisticko expertízneho ústavu PZ a nasadený bol aj služobný pes špeciálne cvičený na vyhľadávanie urýchľovačov horenia. Čo požiar spôsobilo polícia vyšetruje," informuje policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Podľa vyjadrenia Trnavského samosprávneho kraja požiar nezasiahol triedy a ani odborné učebne, dokonca nepoškodil ani ubytovacie priestory priľahlej budovy.Začiatok roka nie je teda ohrozený. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy