Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
S nožom v ruke sa mal vyhrážať, že ho zabije. Údajný agresor sa ale prerátal, skončil napokon v nemocnici
Zdielať na

S nožom v ruke sa mal vyhrážať, že ho zabije. Údajný agresor sa ale prerátal, skončil napokon v nemocnici

KAMIENKA / V ruke mal mať nôž a pred polnocou vtrhol do domu v Kamienke, pričom sa domácemu vyhrážal, že ho zabije. To, čo nasledovalo potom, však zrejme nečakal. Domáci sa nedal zastrašiť a údajný agresor napokon skončil so zlomenými rebrami v nemocnici.

K incidentu došlo na ulici v obci Kamienka. Podľa zistení polície tu do jedného z domov mal vtrhnúť muž z Humenného, vyzbrojený nožom.

Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že sa cez bránu dostal do dvora a napokon až k dverám. Domáci boli v tom čase vo vnútri. "Krátko pred polnocou sa mal podozrivý muž obyvateľovi domu s nožom v ruke vyhrážať, že ho zabije," potvrdila policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

"V pohode ako. V pohode. Je to v riešení, sa to rieši," poznamenal obyvateľ domu. 

Videli sme, že má zranenia na hlave. Podľa polície sa počas incidentu údajným agresorom domáci nedali zastrašiť. "Napadnutý muž útočníka vytlačil cez verandu na dvor a tam medzi nimi došlo k fyzickej potýčke," priblížila Ligdayová. 

Napokon do dopadlo tak, že v nemocnici skončil práve muž, ktorý sem mal prísť s nožom. Policajti v prípade začali trestné stíhanie pre nebezpečné vyhrážanie a pre porušovanie domovej slobody.

Počas hospitalizácie v nemocnici muža strážili policajti. Napokon bol opatrením vyšetrovateľa zo zadržania prepustený na slobodu. "Po krátkej obzervačnej hospitalizácii bol prepustený domov," vysvetlil hovorca nemocnice Tomáš Kráľ.  

Nenašli sme ho ani na mieste trvalého pobytu, ani u jeho priateľky, kam nás navigoval otec. Spojili sme sa s ním telefonicky. On ale navrhol osobné stretnutie s tým, že chce o všetkom porozprávať na kameru. Na dohodnuté miesto ale neprišiel. "Včera som sa dozvedel, že má polámané rebrá, ale s kým alebo čo, neviem nič," reagoval otec podozrivého zraneného muža. 

"Za tieto skutky hrozí v prípade dokázania viny väzenie až na 5 rokov," skonštatovala Ligdayová. Policajti na prípade stále pracujú. Zo skutkov zatiaľ neobvinili žiadneho z údajných agresorov.

Tínedžer zaútočil nožom na rodinu. Bližšie už Nicol Richterová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy