Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Kým hasiči bojovali s veľkým požiarom pri administratívnej budove, niekto podpálil ďalší objekt
Zdielať na

VIDEO: Kým hasiči bojovali s veľkým požiarom pri administratívnej budove, niekto podpálil ďalší objekt

BRATISLAVA / Okolo šiestej hodiny došlo v bratislavskej mestskej časti Rača k veľkému požiaru. Dym bolo vidieť na kilometre ďaleko. K incidentu došlo neďaleko Račianskej ulice. Príčina požiaru ako aj rozsah škôd je nateraz neznámy.

Požiar vypukol neďaleko administratívnej budovy na Račianskej ulici v Bratislave. Hasiči požiadali políciu, aby evakuovali okolie a vedľajšie chodníky. Predpokladali, že by sa v priestoroch mohli nachádzať plynové bomby alebo iný nebezpečný materiál, ktorý mohol explodovať.

Podľa okolitých svedkov v budove prebývali bezdomovci. Po krátkom čase sa budova zrútila. Podľa predbežných informácií sa nikto nezranil. Vďaka rýchlemu zásahu hasičov, sa požiar nerozšíril ďalej.

Požiar vypukol aj vedľa 

Keď už mali časť hasenia za sebou, niekto podpálil v budove o pár metrov ďalej, vopred pripravený odpad. O hodinu neskôr sa štáb TV JOJ vracal na miesto požiaru opäť. Neďaleko horiacej budovy niekto zapálil ďalší objekt. Podľa informácií TV JOJ z miesta požiaru tu horeli smeti. 

Policajti po uhasení požiaru pátrali v okolí po páchateľovi alebo ďalšom možnom ohnisku požiaru. Podpaľača sa im zatiaľ zadržať nepodarilo. Keďže v tomto prípade s určitosťou môžeme hovoriť o úmyselnom podpaľovaní, polícia sa v utorok ráno vrátila na miesto so zisťovateľom príčin požiarov.

"Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Bližšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania a expertízneho skúmania," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Tragédia v českom Bohumíne: Požiar mal muž zapáliť úmyselne, polícia ho obvinila z vraždy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy