Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hra s kamarátmi sa skončila tragicky. Chlapca (9) zasiahla betónová strecha
Zdielať na

Hra s kamarátmi sa skončila tragicky. Chlapca (9) zasiahla betónová strecha

LIPTOVSKÁ TEPLIČKA / Len deväťročný chlapec zahynul popoludní v Liptovskej Tepličke. Hral sa s kamarátmi v rozpadnutej budove nad obcou a zasiahla ho betónová strecha. Napriek snahe záchranárov boj o život na mieste prehral.

Na miesto smerovali všetky záchranné zložky, no s lokalizáciou bol najskôr problém. Zbadali sme sanitku, tak sme pristáli pri nich, ale nevedeli presne, že kde, že pri cintoríne. Tak sme šli na cintorín a zbadali sme hasičov. 

Posádka už videla k nešťastiu došlo, ako prvá sa dostala na miesto lekárka leteckých záchranárov.  Medzitým už dobiehali záchranári zo sanitky. Na pomoc prišli profesionálnym hasičom aj tí dobrovoľní z Mengusoviec a Popradu. Všetci chceli život chlacovi zachrániť, no už boli bezmocní. "Pri mojom príchode už boli zjavné známky smrti, preto sme ani nezapočali resuscitáciu," vysvetlila lekárka vrtuľníkovej záchrannej služby Iveta Križalkovičová. 

"My sme robili a pomáhali všetko, čo potrebovali," opísal zásah Matúš Praško, DHZO Liptovská Teplička. Bolesť mami aj príbuzných, ktorí pribehli na miesto, sa opísať nedá. Otrasení ostali všetci aj chlapi z miestnej občianskej poriadkovej služby. Tiež utekali napomoc. Podľa prvých zistení mala na dieťa padnúť betónová platňa. Tvorila strechu rozpadnutej budovy. Okolnosti tragédie budú policajti vyšetrovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy