Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Razia NAKA pre drogy: Podľa informácií TV JOJ mali zadržať 7 ľudí, viac ako desiatku obviniť
Zdielať na

Razia NAKA pre drogy: Podľa informácií TV JOJ mali zadržať 7 ľudí, viac ako desiatku obviniť

SEREĎ / Národná kriminálna agentúra od skorého rána zasahovala v Seredi a na ďalších miestach Slovenska. Podľa informácií Televízie JOJ z prostredia vyšetrovania zadržali asi sedem ľudí. Vyšetrovateľ celkovo obvinil 14 osôb.

Policajná razia začala o štvrtej ráno. Podľa informácií Televízie JOJ z prostredia vyšetrovania zadržali asi sedem ľudí. "Ide o policajnú akciu s krycím názvom VENAL 4, zameranú na dokumentovanie drogovej trestnej činnosti. Aktuálne prebiehajú domové prehliadky a zadržali sme viacero osôb. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony poskytneme viac informácia, až keď to situácia dovolí," informovala polícia SR. 

Skoro ráno rozbili okno autopožičovne na námestí v Seredi a vpadli dnu. V putách skončil jej údajný spolumajiteľ. Potom ako prehľadali priestory požičovne mali prehľadať aj jeho auto, ktoré parkovalo pred vchodom.  "Počas akcie sme vykonali 19 domových prehliadok a prehliadok iných priestorov. Zaistili sme laboratórium a chemikálie používané na výrobu metamfetamínu," vyjadrila sa hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

V rukách polície skončila aj zaistená hotovosť v rôznych menách v celkovej výške viac ako 84.000 eur. Zadržaných s putami na rukách a v sprievode kukláčov previezli na policajné prezídium do Bratislavy. Vyšetrovateľ obvinil celkom 14 osôb. "Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, spáchaného závažnejším spôsobom konania a to po dlhší čas zločineckou skupinou," dodal Slivka. 

VENAL 3: V putách skončili aj policajti

Minulý rok  NAKA realizovala podobnú akciu pod názvom VENAL 3 a taktiež aj v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou. Vyšetrovateľ vtedy obvinil 16 ľudí, v putách skončili aj ich kolegovia. Jedným zo zadržaných bol aj vyšetrovateľ z pobočky národnej kriminálnej agentúry v Nitre. Muž, ktorý žije vo Veľkom Lapáši mal v tej dobe údajne vynášať rôzne informácie. Postavenie za účelom zisku si upevňovali aj zastrašovaním. Ako hlava celej skupiny sa v rámci akcie VENAL 3 spomínal muž zo Serede. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy