Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hasiči v Žehre dostali dramatické hlásenie o požiare bytovky. V horiacom byte spal človek
Zdielať na

Hasiči v Žehre dostali dramatické hlásenie o požiare bytovky. V horiacom byte spal človek

ŽEHRA / Hustý dym zaplnil bytovku v Žehre. Plamene šľahali z jedného z bytov. Keď začalo horieť spal v ňom jeho obyvateľ. Do osady pri Žehre tak vyrazili krompašskí hasiči, ktorým pomáhali dve jednotky dobrovoľníkov.

Prvotné hlásenie pre hasičov z operačného strediska bolo veľmi dramatické. V plameňoch mala byť celá bytovka. "Bolo nahlásených viac bytov v plameňoch. Po príchode na miesto sme zistili, že sa jedná o jednú bytovú jednotku," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Martin Mirek. 

Jedná z prvých vecí, ktorá hasičov zaujímala, bola, že koľko ľudí sa nachádza v horiacom byte. Dobrou správou bolo, že ešte pred ich príchodom sa stihli obyvatelia evakuovať. Pomáhali MOPskári. "Vedľa domu bol plyn. A sme tam robili poriadky, aby išli deti preč, všetci. Poriadny bol tu požiar, poriadny," povedal veliteľ MOPS Žehra Matúš Mižigár. 

 Podľa miestnych sa plamene vyvalili z bytu uprostred bytovky. Horieť začalo v krajnej izbe. Spiaceho obyvateľa zobudila priateľka. Podarilo sa mu újsť pred plameňmi bez zranenia. MOPSkári videli, ako sa požiar rozširuje.  "Z bytu šlahali vonku. Hasili sme aj zo schodiska. A z vonkajšej strany budovy, boli plamene až na vyšnom poschodí, kde zhorelo celé okno," dodal veliteľ zásahu hasičov. 

Kom3: Chlapom sa podarilo požiar zastaviť v priebehu polhodiny. Do vnútra vrchného bytu, ktorého majitelia sú v Anglicku, sa oheň našťastie nedostal. Spodný byt vyhorel celý.  Čo bolo príčinou požiaru, zisťuje hasičský expert. Domáci si to nevedia vysvetliť. V izbe kde začalo horieť vraj nebolo žiadne tepelné zariadenie. Policajti tento požiar vyšetrujú ako trestný čin všeobecného ohrozenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy