Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Neuveriteľný zásah polície: Unikajúceho väzňa dolapili takmer hollywoodskym manévrom
Zdielať na

VIDEO: Neuveriteľný zásah polície: Unikajúceho väzňa dolapili takmer hollywoodskym manévrom

/ Policajti dolapili väzňa na úteku, a tak sa mohol vrátiť späť za mreže. Manéver s autom, vďaka ktorému zastavili vozidlo unikajúceho muža, sa policajti z českého mesta Aš učili v Spojených štátoch.

Muž využil okamih na nestráženom pracovisku v okolí väznice a utiekol. Na videu je vidieť, ako ho česká polícia prenasleduje. "Policajt využil svoju právomoc a za účelom zastavenia nebezpečne unikajúceho automobilu vystrelil zo služobnej zbrane na jeho zadnú pneumatiku," priblížil policajný hovorca Jakub Kopřiva. 

Ani použitie zbrane vodiča nezastavilo. Preto hliadka počkala na rovný úsek cesty, bez prevádzky v protismere, so zvodidlami všade navôkol a predkom auta narazila do zadnej časti auta unikajúceho auta, čo ho roztočilo a následne zastavilo.

"Väzeň sa následne podrobil orientačnému testu na prítomnosť návykových látok, ktorý vyšiel s pozitívnym výsledkom na alkohol a amfetamín. Okrem toho má muž platný zákaz riadenia všetkých motorových vozidiel," dodal hovorca polície. 

Železný rám, ktorý na policajné autá montujú od februára, pomohol zastaviť unikajúceho piráta v Čechách už druhýkrát. Niektorí policajti sa učili tento spôsob donucovacieho prostriedku od svojich kolegov v Spojených štátoch amerických, kde sa používa často.

Z väzenia putoval späť za mreže. Za útok na verejného činiteľa a šoférovanie pod vplyvom drog sa mu väzenie predĺži. 

Zbesilá jazda mladíka na Orave takmer zabila muža z protiidúceho auta. Bližšie už povie Eliška Prečová: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy