Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Strieľal zo žiarlivosti, skončil za mrežami
Zdielať na

Strieľal zo žiarlivosti, skončil za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA / Okresný súd v Banskej Bystrici dnes popoludní rozhodoval o 71-ročnom Jozefovi, ktorý zastrelil 64-ročného muža. Stalo sa to priamo pod oknami bytoviek na banskobystrickom sídlisku. Motívom streľby bola žiarlivosť a spor o ženu. Tá bola priamym svedkom vraždy.

Muža obvineného z vraždy priviedli na súd, sudca rozhodoval o jeho vzatí do väzby. Jeho výsluch pred sudcom trval zhruba hodinu. O noci, kedy prišiel o život 64-ročný Ladislav, ale útočník veľa nepovedal. 71-ročný Jozef, bývalý profesionálny hasič a ex-policajt, bol v tom čase pod vplyvom alkoholu.

Jeho obhajkyňa Magda Jaňovková dodáva: "Ku skutku sa obvinený nevyjadril, pretože si na priebeh skutku vôbec nič nepamätá."

71-ročného muža priamo zo súdu odviezli policajti do ústavu na výkon väzby, kam ho sudca poslal.

"Obava z pokračovania v trestnej činnosti a útek, lebo tam hrozí vysoký trest. Podali sme sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd," hovorí advokátka Jaňovková. 

Streľba sa odohrala začiatkom týždňa, priamo pod oknami bytoviek na sídlisku. Obeťou je 64-ročný Ladislav, s ktorým sa obvinený muž krátko pred tým hádal. Strieľať neprestal ani vtedy, keď muž spadol na zem, poslednú ranu mu zasadil z bezprostrednej blízkosti.

Išlo o žiarlivosť, obaja muži mali záujem o ženu, ktorá bola v osudný večer dokonca priamym svedkom vraždy. A tieto zábery sme nakrútili dnes podvečer, neďaleko miesta, kde útočník býva. Policajtom sa podarilo nájsť vražednú zbraň, ktorú obvinený počas úteku zahodil. V tráve pri plote neďaleko rodinných domov ju našli v kufri, v ktorom boli aj ďalšie podozrivé veci, vrátane nábojov.

Kombinácia žiarlivosti a alkoholu vie byť extrémne nebezpečná:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy