Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
FOTO: Jeden mŕtvy, traja ťažko a traja ľahko zranení. Toto je výsledok zrážky viacerých áut pri Kežmarku
Zdielať na

FOTO: Jeden mŕtvy, traja ťažko a traja ľahko zranení. Toto je výsledok zrážky viacerých áut pri Kežmarku

OKRES KEŽMAROK / Jeden mŕtvy, traja ťažko a traja ľahko zranení, medzi nimi aj sedemročný chlapček. Pri Huncovciach sa zrazili tri osobné autá. O život jedného účastníka nehody bojovali aj okoloidúci. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

K nehode došlo vo štvrtok večer na ceste medzi Kežmarkom a Huncovcami potom, ako sa zrazili tri autá. Najhoršie na tom bola päťčlenná posádka červeného auta. Najmä muž, ktorý sedel na zadnom sedadle, po náraze ho vyhodilo von, a to priamo pod biele vozidlo.

​Toho svedkovia rýchlo nadvihli, muža vyslobodili a začali ho oživovať. "Okoloidúci vodiči začali s resuscitáciou približne dve minúty pred našim príchodom," priblížil veliteľ zásahu Dušan Zwick. 

Zranených bolo viacero, vrátane sedemročného chlapčeka. "Sme si prebrali ďalších zranených a museli sme hlavne zabezpečiť vozidlá proti vzniku požiaru, lebo z jedného sa nám začalo dymiť," doplnil veliteľ zásahu.

"Rozsah zranení bol rôzny. Utrpeli najmä poranenia hlavy hrudníka a končatín. Najvážnejšie zranenia mal muž, ktorého museli vzhľadom na jeho zdravotný stav uviesť do umelého spánku," upresnila hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

O život 36-ročného Vladimíra ďalej bojovali záchranári aj v sanitke pri ceste do nemocnice. Žiaľ, zranenia boli natoľko vážne, že im nakoniec podľahol.

"K dopravnej nehode bol vyžiadaný aj vrtuľník, ktorý vzlietol na pomoc zo základne v Poprade," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Turočeková. Leteckí záchranári na mieste kolegom pomohli, ale do nemocníc zranených viezli iba sanitky. 

Na mieste zostali nezranení alebo ľahko zranení účastníci nehody z dvoch áut. "Pri vykonávaní dychových skúšok alkohol na mieste nebol zistený," povedal riaditeľ OR PZ v Kežmarku Pavol Gaborčák. 

Podľa prvotných zistení malo tmavosivé auto idúce od Kežmarku obiehať motorkára, ktorý zastavil na krajnici. Vodič však časťou auta prešiel cez stredovú čiaru, kde v protismere zachytil červené auto, no a to následne odhodilo do bieleho vozidla. 

Či je toto konečná verzia, zatiaľ známe nie je. "Nakoľko sa jedná o vážnu dopravnú nehodu, vec prevzal vyšetrovateľ OR PZ v Kežmarku, je tu znalec z odboru dopravy, ktorý posúdi okolnosti a následne svoje závery predloží vyšetrovateľovi," dodal Gaborčák. 

Školáka (12) zrazilo auto priamo na priechode: Za volantom sedel policajt. Viac informácií má Peter Sabo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy