Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Únik plynu v Komárne: Hasiči museli rýchlo konať
Zdielať na

Únik plynu v Komárne: Hasiči museli rýchlo konať

KOMÁRNO / Robotníci s bagrom zamestnali v Komárne plynárov a hasičov. V centre mesta poškodili pri výkopových prácach ventil potrubia. Lyžica bagra vzala s asfaltom aj kus rúry a začal unikať plyn.

Pri výmene plynového potrubia v stredu v centre Komárna zasahovali plynári skôr, ako mali. V rámci rekonštrukcie plynového vedenia pracovníci dodávateľskej spoločnosti na výkopové práce načali asfalt na ceste pri nemocnici. Hneď na to však museli volať plynárov, aj hasičov. Plyn, ktorý mal zostať v potrubí, sa po zásahu lyžice bagra, dostal do ovzdušia.

"Jednotka bola vyslaná k technickému zásahu - únik plynu. Na mieste udalosti sa nachádzali pracovníci SPP, ktorí pracovali na odstránení úniku plynu," povedal veliteľ zásahu HaZZ Komárno Norbert Ferenczi.

Priestor v okolí miesta unikajúceho plynu hasiči zatarasili páskami aj napriek tomu, že pôvodná informácia o narušenom plynovom potrubí sa nakoniec nepotvrdila. Hadice na kropenie unikajúceho plynu do ovzdušia, tak nakoniec nemuseli použiť."Kopali chlapci a vybagrovali rúru. Tam máme uzáver a omylom, taký ventílek na odvzdušňovanie a na kontrolu," vyjadril sa zamestnanec plynární.


Ten plynári, ktorí sídlia neďaleko miesta úniku plynu, ihneď vymenili. Komárňanskí hasiči mali nedávno v súvislosti s rekonštrukciou plynových zariadení v meste niekoľko výjazdov. Obyvatelia v obave o svoj život hlásili únik plynu. Elektrický analyzátor plynu ale nič nevykázal. "Počas víkendových výjazdov sme nenamerali žiadnu hodnotu úniku plynu," dodal jeden zo zasahujúcich hasičov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy